Брой 50 11.XII-17.XII. 2018

Необяснимо:

Вечната музиката на Дома, която създаваме непрекъснато

Планирането, което правим преди да се родим, е подробно и многостранно. То включва подбора на жизнени предизвикателства, но не се ограничава само с тях. Ние избираме своите родители (и те избират нас), къде и кога да се въплътим, учебните заведения, които ще посещаваме, домовете, в които ще живеем, хората, които ще срещнем, и взаимоотношенията, които ще имаме. Това пише в бестселъра си „Храбри души" Робърт Шварц. Ако някога ви се е сторило, че вече познавате човека, с когото току-що сте се запознали, нищо чудно да сте били прави. Този човек вероятно е част от плана, който сте съставили, преди да се родите.


Ако дадено място, име, картина или фраза ви се стори странно позната, когато я чуете или видите за първи път, това често е неясен спомен за онова, което е било дискутирано преди вашето инкарниране, пише Шварц.


Според него, когато навлезем в Земния план, ние забравяме духовния си произход. Преди да се инкарнираме, знаем, че ще получим подобна самоналожена амнезия. Изразът "зад воала" говори за това състояние на забрава. Като божествени души се стремим да забравим истинската си самоличност, защото припомнянето ѝ ще ни даде по-дълбоко самопознание. За да постигнем това по-дълбоко осъзнаване, ние напускаме нефизическото царство - изпълнено с радост, мир и любов - защото там не преживяваме контраст със себе си.


А без контраст няма как да познаем напълно себе си.

Представете си свят, където има само светлина. Ако никога не сте били в мрак, как бихте могли да осъзнаете и оцените светлината? Именно контрастът между светлина и мрак ни води до по-богато разбиране и в крайна сметка - запомняне. Физическият план ни дава този контраст, защото това е свят на дуалностите: горе и долу, горещо и студено, добро и лошо. Мъката от дуалността ни позволява да опознаем по-добре радостта. Хаосът на Земята увеличава за нас стойността на мира. Омразата, с която може да се сблъскаме, задълбочава разбирането ни за любовта. Ако никога не сме преживявали тези аспекти на човешкото, как ще познаем своята божественост?


Представете си, че произхождате от място, където звучи най-прекрасната музика, създадена някога.


Тази музика е екстатична, бляскава. Слушате я откакто се помните.

Тя не е преставала никога, нито е звучала друга музика. Един ден установявате, че тъй като винаги сте я слушали, всъщност никога не сте я чули истински. Тоест, никога не сте я познали в действителност, защото никога не сте познали нищо друго. Затова решавате, че бихте искали да чуете музиката наистина. Как бихте могли да го постигнете?


Един от начините е да отидете някъде, където музиката от Дома няма да звучи. Там може би ще звучи друга музика, музика, съдържаща дразнещи тонове или нехармонични пасажи. Този контраст ще ви помогне да оцените по нов начин музиката, която сте чували винаги у Дома.


Друг начин е да отидете някъде, където музиката от Дома не съществува, и да я пресъздавате по спомени. Преживяването от композирането на тези великолепни звуци ще ви дари непрекъснато задълбочаващото се осъзнаване на нейната красота.


Съществува и трета възможност, пише Шварц, която е много по-предизвикателна, но и изпълнена с най-голямо обещание. Идва ви наум, че може да придобиете истинско дълбоко познание, като отидете някъде, където музиката от Дома не звучи и


може да бъде пресъздадена само след като забравите нейното звучене.

Преживяването от припомнянето и след това - Композирането на невероятните симфонии на Дома ще доведе до най- богатото, най-пълното и най-обширното опознаване на присъщото им величие.


И така, вие се отправяте смело към света, който предлага третата възможност. Там чувате музика и, забравили спомените си, вярвате, че е единствената слушана някога от вас музика. Някои песни са прекрасни, но доста дразнят слуха ви, защото ви се струват дисонантни. Тези нехармонични тонове раждат във вас желанието и в крайна сметка - решимостта да създадете оригинална музика.


Скоро започвате да пишете свои композиции. Първоначално гръмката музика от нашия нов свят ви разсейва. С времето обаче, когато започнете да се отвръщате от външния блясък и да се вслушвате в мелодиите в сърцето си, музикалните ви творби ще стават все по-красиви. Най-накрая композирате шедьовър и, когато го приключите, си спомняте нещо: написаният от вас шедьовър е същата музика, която е звучала у Дома. И този спомен събужда друг: Вие сте тази музика. Тя не е нещо, което сте чули извън себе си; по-скоро тя е вас и вие сте нея. И като сте се създали на едно ново място, вие сте се опознали - опознали сте се истински - по начин, който нямаше да бъде възможен, ако никога не бяхте напускали Дома.


Източник и снимка: spisanie8.bg

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

ОвенАко сте родени под знака на Овен, през тази седмица ще бъдете заредени с много оптимизъм и надежда за положителни събития и успехи. Преди всичко вниманието ви ще бъде насоченовъв финансов план, където ще имате възможност да се зарадвате на реални резултати и успехи.През тази седмица може да полу...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Гледам/чета за личните драми на хората:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи