Брой 21 26.V-01.VI. 2020

Разтърсващи драми:

Вярвах, че той ще се пребори за любовта ни, но се оказа, че греша

Знаех, че така ще стане някой ден. Беше повече от очевидно. Видях ги на неговия "статус". Лично той беше качил снимката преди няколко дни. Въпреки че не обичам да го следя в социалните мрежи, миналата неделя имах малко свободно време и реших да се разровя в интернет. Така попаднах на снимката им. Казвам се Петя и с Валери се срещахме две години. За първи път се запознахме във Facebook. Оказа се, че освен общи приятели, с него работим в един и същ сектор. Оттогава често се засичахме в мрежата и винаги имахме за какво да си говорим. Можехме да си пишем с часове и на никой от нас не му беше скучно в компанията на другия. Знаех, че сме създадени един за друг. Допълвахме се отлично. И двамата бяхме умни, образовани и независими.


И ето че настъпи денят, в който решихме да се срещнем реално. Валери мислеше, че аз съм жената, която винаги е чакал и сега той искаше да бъда част от живота му. Приятелството ни бе разцъфнало в любов, а любовта копнееше да се превърне в обвързване. Но съдбата бе подготвила своя дял от предизвикателства. Беше време да споделя миналото си с Валери и да му разкрия, че съм разведена от седем години. Омъжих се, след като завърших гимназията. За съжаление няколко месеца след сватбата, съпругът ми и свекървите започнаха да злоупотребяват с мен. Изнудваха ме за пари и искаха всякакви услуги от моите родители. Аз съм образован човек, затова реших да прекратя брака си. Знаех, че трябва да направя това за себе си и семейството ми.


Напуснах съпруга си и започнах нов живот. Завърших висшето си образование, а по-късно си намерих и прилична работа. Отне ми известно време, за да преодолея целия хаос и горчиви спомени от миналото, но го направих. Чувствах се все едно съм се преродила. Но съдбата още не беше свършила с предизвикателствата. Никога няма да забравя онази събота. С Валери се разхождахме в парка, когато изведнъж той ме попита: "Ще се омъжиш ли за мен?" Исках да кажа "Да", но вместо това отговорих: " Може ли да поговорим? Трябва да ти кажа нещо. Да отидем на някое тихо място." Час по-късно двамата стояхме потънали в мълчание.


След като му разказах историята си, почувствах облекчение. Знаех, че има право да знае истината за миналото ми. Валери мълча твърде дълго, после запали колата и ме закара вкъщи. Повече не разговаряхме. Исках да му дам време да осмисли всичко, което беше чул. Разведох се с бившия си съпруг преди седем години и някак си вярвах, че това няма да бъде проблем сега. На раздяла приятелят ми целуна по челото и каза: " Довиждане." Това беше последната ни среща. Същата вечер Валери ми изпрати съобщение, в което пишеше, че семейството му е малко консервативно, но ще се опита да ги убеди. Имах вяра в него и не се съмнявах в любовта му. За съжаление само моята вяра се оказа недостатъчна за закостенялото му семейство.Следва продължение:

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – През тази седмица ще положите много усилия в работата, ако обаче сте решителни и креативни, резултатът със сигурност ще зарадва. Сега е по-добре да мислите по-малко за покупки и придобивания, в противен случай бюджетът ви може да се пропука по шевовете. Опитайте се да защитите възгледите си п...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи