Брой 6 11.II-17.II. 2020

Разтърсващи драми:

Вярвах, че той ще се пребори за любовта ни, но се оказа, че греша - втора част

Те отказаха дори да се запознаят с мен. Не искаха нито да ме виждат, нито да ме чуват. Според тях в самата дума "разведена", имаше много негативизъм. Заради закостенелите им разбирания, загубих Валери. Неговото възпитание и обществени норми изведнъж станаха бариери за любовта ни. Възприятията, които семейството му имаше относно разводите, бяха достатъчни, за да разрушат отношенията ни. Къде беше моята вина във всичко това? Не знаех, че предишният ми брак ще се окаже обида. Но какво значение имаше сега, когато бях оставила зад гърба си последните седем години? За съжаление хората не слушат причините в подобни сценарии. Бях отхвърлена от семейството на Валери, защото бях разведена.


Само че преди години животът ме научи на един урок, който никога няма да забравя. Ясно попитах приятеля си иска ли да бъде с мен. Той отговори, че иска, но не може да пренебрегне мнението на родителите си. Изведнъж всичко ми стана много ясно. Помолих го да не затруднява майка си и баща си и завинаги сложих край на тази връзка. Вече знаех едно и не желаех то да се повтори. Научих, че вината не е моя. Не можах да променя миналото си. Не можех да направя нищо относно развода си. Но можех да запазя достойнството си и да кажа: "Довиждане." И до ден днешен съм убедена, че към мен се отнесоха несправедливо.


Понякога ми се искаше да крещя и да прокълна Валери за това, което той и семейството му ми причиниха. Не го направих, защото знаех, че нищо няма да се промени. Уважавах го твърде много, за да намразя него или родителите му. Така и не усвоих изкуството да бъдеш груб. Изминаха няколко месеца. С времето се научих да живея без Валери. Погледнах отново към публикуваната снимка. Момичето до бившия ми приятел носеше красива зелена рокля. Той също изглеждаше добре облечен в лилава риза. Тъмните цветове му подхождаха. И двамата се усмихваха, а лицата им сияеха. Въздъхнах, опитвайки се да приема факта, че в живота му има друга. Изведнъж се почувствах унижена. Нещо ме хвана за гърлото, стисна ме, оставяйки ме без въздух. Исках да викам и крещя. Но вместо да плача, леко се усмихнах и написах: "Поздравления .... Бъдете много щастливи!"

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Седмицата не предразполага към ново начало. Предстои да вървите напред, да преодолявате препятствия, да доведете работите до край, да довършвате започнатото. Научете се да цените времето си, не го пилейте напразно за несъществени неща. Трябва да сте внимателни, за да не допускате грешки. Проя...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи