Брой 42 16.X-22.X. 2018

Необяснимо:

Всевиждащото око – материализация на мисли

Екстрасенсът Дънкан Камерън получава задача мислено да създаде образ на твърд предмет, и за огромно изумление на изследователите намисленият предмет се материализира!


Но изследователите не се задоволяват с постигнатото и продължават изучаването на възможностите на устройството. Първият експеримент от тази серия е наречен „Всевиждащото око“. С кичур човешки коси или друг подходящ предмет в ръка Дънкан Камерън може да се концентрира върху техния притежател и да го види с очите си, да го чуе с ушите си, да го почувства с тялото си. По този начин той може сякаш да се вселява в други хора на различни места по цялата планета.


Трудно е дори да се предположи колко далеч би стигнал този зловещ експеримент, тъй като са извършени множество изпитания. Трябва да се спомене, че усещания, подобни на описаните, от гледна точка на християнството, могат да свидетелстват за обсебване от духа на злото. На този етап от проекта езотеричната съставка е значителен процент, затова източникът на описаните проявления би могъл да е и паралелен свят. Но учените не се замислят над този проблем. Окрилени от получените възможности, те се опитват да манипулират мислите на отделен човек или група хора.


Например устройват среща на Дънкан Камерън с някакъв човек. Без негово знание Дънкан се концентрира върху него и определена мисъл. В 95% от случаите човекът, с когото се провежда опитът, действа съответно с мислите на Дънкан.


В този случай не става дума за хипноза. Това въздействие се извършва на много по-дълбоко ниво и е несравнимо по-ефективно. В хипнотичен транс разумът на човека и волята му не работят, а в този случай човекът бодърства, разумът му действа, но той възприема чуждите мисли като свои. Мислите на Дънкан стават собствени мисли на участника в експеримента и той може да бъде принуден да извърши нещо, което сам никога не би направил.


Това направление на изследванията продължава до 1979 г. и включва редица експерименти. От тях едни са доста интересни, а други – ужасни. Мишени са както отделни хора, така и групи от хора, животни й технологически обекти.


Изследователите могат да въздействат например на телевизора, създавайки смущения, карайки картината да замре или апаратът напълно да се изключи. Според свидетелствата на участници в експеримента се наблюдава също и ефектът на телекинеза – преместване на предмети (което съответства на полтъргайст и може да е с различен произход от този, за който си мислят участниците във „Всевиждащото око”).


Опитите, проведени в рамките на проекта, са крайно опасни именно защото, първо, са насочени против свободната воля на човека, и второ – те могат да отворят вратата към паралелен свят и да пуснат оттам същества, които да погубят човека. Впоследствие резултатите от проведените изследвания лягат в основата на ефективно психотропно оръжие.Източник и снимка: popantofi.com

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

ОвенАко сте родени под знака на Овен пред вас е седмица, която ще ви създаде притеснения или затруднения при финансови действия или парични ангажименти свързани с мъж.Отношенията ви с хора родени под знака на Козирог, Телец или Дева ще бъдат проблематични за вас, особено ако са на емоционална основа...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Гледам/чета за личните драми на хората:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи