Брой 3 15.I-21.I. 2019

Знам какво е страдание, познавам мъката и болката. Затова, когато реших, че съм срещнала любовта, протегнах ръка и я улових, за да я задържа завинаги.
Всичко започна преди няколко години. Работя като библиотекарка и покрай книгите общувам с различни хора. Един от най-редовните читатели беше Стоил. От пръв поглед си личеше, че е възпитан и ерудиран. Идваше всяка седмица. Винаги взимаше по три книги и ги връщаше навреме. Понякога обсъждахме някоя книга и автора й, и всеки разговор оставяше приятно усещане в душата ми. Аз също обичам да чета, радвах се, че съм срещнала сродна душа.
Днес, когато всички са луди по компютрите, той ми изглеждаше различен, духовен и добър.
С времето започнах да гледам Стоил с влюбени очи. Изключих го от графата "обикновен читател" и го вкарах в списъка "мъжът, който кара сърцето ми да бие лудо".

"С кого беше, Мира?" - гласът на майка ми не предвещаваше нищо добро. Застанала на вратата, със скръстени на гърдите си ръце, тя ме гледаше сурово. Упорито стиснах устни и обърнах глава на другата страна. Бях убедена, че знаеше кой ме е изпратил до нас, но не исках да потвърдя подозренията й. В следващия миг звънка плесница изплющя по бузата ми. Лицето ми пламна и се зачерви. Болеше ме не толкова от удара, колкото от нейната жестокост. Защо не искаше да разбере, че обичам това момче?

Искам да разкажа за онази любов, която никога не умира. За любовта, преживяла капризите на времето и преходността на годините. Ще споделя какво е да обичаш, без да имаш надежда. Ще ви разкажа за съдбата си на любовница с дълъг стаж - над 30 години.
Началото на моята история започна в един малък квартал, в обикновен провинциален град. По онова време, с майка ми и сестра ми, живеехме сами. Татко беше починал наскоро и с Наталия се грижехме за мама, която трудно преживя смъртта му.

Здравейте, приятели. Искам чрез своята история да ви докажа, че истинската любов никога не умира. Дори и да сте били разделени години наред, очите на любимата не се забравят. Красивите спомени живеят, закътани в сърцето - там, където е топло и потайно. Моят спомен се нарича Габриела.
Двамата се влюбихме пред една витрина, отрупана с всякакви коледни дреболии. Аз исках да избера красив свещник за майка си, а тя не откъсваше очи от блестящите украшения. Изведнъж момичето се обърна и очите ни се срещнаха. Тогава не знаех, че току-що се бях сблъскал със самата съдба.

Когато преди 5 години разбрах, че съпругът ми ми изневерява, имах чувството, че светът ми се срина до основи. До онзи момент вярвах, че любовта ни ще съумее да се справи с всякакви предизвикателства и с времето плавно ще се превърнем в зряла и мъдра двойка. Представях си как празнуваме поредния си юбилей и как заедно остаряваме красиво. Бях планирала всяка стъпка в съвършения ни живот. Какво можеше да се обърка?
12 години по-късно бракът ни се пропука.

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Тази седмица е по-добре да не се поддавате на съмненията и да не се опитвате да промените това, което не можете да контролирате. По-добре е да пестите енергия и да се подготвяте за важни събития, които предстоят да се случат. Много е важно да бъдете предпазливи, да не бързате да вземате решен...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Гледам/чета за личните драми на хората:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи