Брой 26 30.VI-06.VII. 2020

Вече съм мъж на години, дъщерите ми са омъжени, чакаме внучета. Мога да кажа спокойно, че животът ми е щастлив, макар че с жена ми Наташа на младини без малко да се разведем. Сега ще ви разкажа всичко подробно.

Наташа е рускиня, запознахме се едно лято на Слънчев бряг. Бях студент пред дипломиране, а тя още следваше. Допаднахме си, изкарахме бурна лятна любов, после писма, телефонни разговори, сълзи и въздишки отдалеч... Осем месеца по-късно тя пристигна в България с куп шумни роднини и направихме сватбата. Почти веднага забременя. Бременността й беше тежка, трябваше да лежи, тъгуваше за Москва, за приятелите си, беше кисела и избухлива. А когато първата ми щерка се роди, нещата станаха още по-трудни: бебето ревеше по цели нощи, аз вече работех и сутрин бях недоспал и нервен. Връщах се капнал от умора, но нали още бях млад, ми се искаше Наташа да е по-отзивчива в леглото. Тя обаче ми отказваше категорично и даже ми вдигаше скандали. Обвиняваше ме, че съм егоист, само за секс мисля, не се сещам да я разпитам какво й е на душата, не я съжалявам... Признавам си - не я разбирах. Смятах, че е разглезена и не знае какво иска. Бебето все още не ми беше станало мило, от време на време с копнеж си спомнях за някогашното ергенско безгрижие.

Въпреки че не се гордея със събитията, които две години се разиграваха в живота ми, искам да споделя с читателите своята история.

След 24-годишен брак, пълен с изневери и лъжи, нервите ми не издържаха и най-накрая се разведох. Разводът свали от плещите на бившия ми съпруг Свилен необходимостта да се преструва, че все още ме обича, и веднага щом получи свободата си, той се премести да живее при настоящата си любовница. А аз, обидена от лекотата, с която зачеркна дългите години брак, след една безсънна нощ категорично реших да погреба миналото и да продължа напред.

В началото си направих регистрация в сайт за запознанства, но след като два-три пъти излязох на среща с мъже, които виждах за първи път, напълно се разочаровах. В мрежата всички се показват добронамерени, а на живо са съвсем различни. Един директно ме попита колко пари взимам за услугите. Едва се сдържах да не го ударя - толкова обидно ми стана. Огорчена, че ме вземат за лека жена, си изтрих профила.

Малко преди да се дипломирам в университета, помолих баща си да търси връзки и възможности за работа в София. Бях наясно, че в малкия град ще ми е много трудно, а и възможностите за кариера са минимални. Така съвсем млада и неопитна се озовах в голяма софийска фирма, където почти нямаше млади хора, само сериозни и възрастни мъже, които ме гледаха отвисоко, като че ли съм „момичето, което носи пощата и кафето“.

Стараех се много, но те не го забелязваха. На всичкото отгоре тогавашният ми приятел започна да ми изневерява и един ден просто ми заяви, че си е намерил друга жена - столичанка, с голям наследствен апартамент в центъра и разкошна вила в полите на Витоша. Сринах се.

Скъпи приятели! Почти всяко второ писмо е от мъж или жена, преживели развод. За съжаление последствията винаги са различни, но поводът за брака е един и същ – обичахме се! Затова реших да ви разкажа своята история, надявам се да е поучителна за младите читатели на вестника.

За много млади момичета сватбеният ден е най-мечтаното събитие. Вярвах, че и за мен ще е така, докато дни преди да се врека във вярност на дългогодишния си приятел, непозната жена ми зададе въпрос, който промени целия ми живот. Но нека започна от самото начало.

Връзката ми с Камен е още от училището. Любовта ни пламна бързо, сякаш сме се чакали и познавали от години. С него изживях първата целувка, първата интимност и първите тайни срещи. Лъжех родителите си, че оставам при приятелка, а всъщност бързах да се видя с любимия. С Камен преживях онази метаморфоза, която ме извади от света на детските приказки и ме направи истинска жена.

Английският писател Джеръм К. Джеръм, автор на забележителния роман „Празни мисли на един празен човек“ ( издадена през 1886 г.) има един цитат, който ме е впечатлил и съм го запомнил през годините: “Светът сигурно би станал прекрасен, ако всички слушаха нашите съвети. И все пак, интересно е, дали Йерусалим щеше да е такъв чист град, както пишат, ако жителите му, вместо да се грижат за чистотата на малките си дворчета, се разхождаха по улиците и си изнасяха един на друг лекции по хигиена...“

Разбирате, че го написах с чувство за самоирония, защото и аз си позволявам да давам съвети по деликатната тема хармоничен брак – не казвам щастлив. Това обаче ще е един вид подарък за моята съпруга Ани, с която в сряда ще навършим 40 години заедно, тоест две трети от съзнателния ни живот.

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен –През седмицата ще може да се насладите на изобилие от впечатления. Вие сте пълни с планове и сили за тяхното изпълнение. На висота ще бъде вашата изобретателност и професионализъм, така че печелите уважението на вашите колеги. В сряда си малките проблеми ще решите без много усилия. Не разкрива...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи