Брой 38 17.IX-23.IX. 2019

Животът какъвто е:

За добрия брак парите не винаги са най-важни

Искам да споделя моята история с вас и се надявам да бъда полезна на читателите. Произхождам от семейство със завидно материално състояния. Не сме милионери, но сме добре осигурени: всички имаме собствени коли, скъпи недвижими имоти и солидни банкови сметки. Дължим богатството си на мама и татко, които цял живот са работили усилено. Със сестра ми никога не сме изпитвали финансова нужда. Съвършеният живот, ако не беше едно "но". Още като бяхме деца, родителите ни втълпиха, че трябва да си търсим партньори от нашия социален кръг. Мама ни учеше, че ако се омъжим за бедни мъже, нищо добро няма да се получи. За нея всеки, който няма пари, е мързелив и некадърен.


Така, по един или друг начин, тя ни отдалечи от реалността.Сестра ми Валя е с 5 години по-голяма от мен и разбира се, се омъжи много по-рано. Родителите на съпруга й са богаташи, но най-важното - произхождат от нашия социален кръг. За разлика от Валя, аз се влюбих в най-обикновен мъж - студент, който дори нямаше кола. Обикнах го искрено и не ме интересуваха доходите му, или материалното състояние на семейството му. У дома избухна страшен скандал, когато родителите ми разбраха, че се срещам с "бедняк". Баща ми стигна дотам, че изпрати хора да го заплашват, а майка ми убедено твърдеше, че с мен само заради парите.


За щастие любимият ми не се пречупи и след няколко месеца се оженихме. Не сме организирали сватба, поканихме единствено двама - трима добри приятели. Изминаха шест години. С мъжа ми се обичаме все така силно, както и преди. Той е прекрасен, мил и добър баща и съпруг. Никога не ме е обиждал или повишавал тон. Към днешна дата сестра ми се развежда. Богатият ни зет се оказа алчен човек, който непрекъснато й изневерява. Адвокатите им смучат пари, нерви и време. Стане ли въпрос за семейство, парите не са най-важното нещо. Обичайте се и не се оскърбявайте. Защото всички спорове затихват, но злите думите остават завинаги в сърцето ни.

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Тази седмица животът ще постави нови предизвикателства пред вас. Вие сте в състояние сами да решите проблемите си. Време е да реализирате една дълго съкровена мечта и да не се страхувате да промените нещата. Енергията на следващите дни е изключително амбициозна за вас, така че се концентрирай...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи