Брой 50 11.XII-17.XII. 2018

Емоции:

За любовта сме готови от малки или една история за влюбения мъж със сините балони в ръце

Декември се настани удобно в леглата ни, превзе късия делник, но сивотата отново отстъпва пред неподражаемия чар на приказките.


Ние самите сме герои, които развиват сюжетите си с усърдие, каквото избухването на цветовете през пролетта не познават. Още е есен. Все още последните листа по дърветата жълтеят, напук на предстоящата зима.


б

Снимка: Instagram


Минава шест вечерта. Хора се блъскат по спирките на трамвая, сякаш могат да избегнат настойчивия дъжд. Докато изговарят безплатните си минути по телефона, земята не спира да се върти и вероятно по тази причина мотрисите не смогват да пристигнат по разписание. Въпреки това във въздуха витае усмивката на предстоящите празници – нея не можеш да сбъркаш, независимо от чадърите, които всеки момент ще избодат нечии очи.


Той влиза в действието така внезапно, че приказните герои застиват от изненада. Млад мъж стиска в ръката си три сини балона, а лицето му сияе като от ренесансов портрет. Този мъж е влюбен. Този мъж е имал късмета да познае любовта, затова светът сега е в краката му – свива се на топка, която всеки малчуган би искал да подритне.


За любовта сме готови от малки.

б

Снимка: Instagram


Тя е застанала встрани от тълпата. Облечена е в жълт дъждобран и водата се стича по него като натежала пара по огледало. Тази жена също е влюбена. Тази жена също е имала щастието да откликне на любов, каквато на малцина е съдено да познаят.


Всяка нова любов е повод да приветстваме дъжда.

Целуват се. Целувката им е тъй жадна, но нежна; тъй сладка, че нагарча под небцата на хора, които крият погледи зад ненужните чадъри. Всички до един изпитват възхита, примесена с тъга по отминали дати, но и с възторг заради възможността отново да преокрият красотата на декемврийския дъжд.


б

Снимка: Instagram


Двамата не докачват трамвая. Тръгват прегърнати по булеварда към своето бъдеще, прескачайки локви като две непослушни хлапета. Трамваят най-сетне идва, но аз вече не искам да се кача. Искам да вървя след тях с налудничавата мисъл да ги опазя от всяко зло, тъй като в приказките злодеите често присъстват. Ще ми се да бъда сигурен, че тази тяхна любов ще оцелее на всяка цена, независимо от лошите персонажи и тежките изпитания, които им готви съдбата.


Във всеки кралски двор има по един шут, но лошите придворни никога не са достатъчни...

б

Снимка: Instagram


Смаляват се в далечината. Виждам, че се смеят и че мокрите им устни продължават да разменят кратки целувки, вместо голямо обещание за вечност. И странно, още различавам синьото на балоните, въпреки тъмнината наоколо, въпреки героите, които задъхано търсят начин да се качат в трамвая, който ще ги откара през девет планини в десета.


Автор: Добромир Банев

Източник: edna.bg

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

ОвенАко сте родени под знака на Овен, през тази седмица ще бъдете заредени с много оптимизъм и надежда за положителни събития и успехи. Преди всичко вниманието ви ще бъде насоченовъв финансов план, където ще имате възможност да се зарадвате на реални резултати и успехи.През тази седмица може да полу...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Гледам/чета за личните драми на хората:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи