Брой 6 11.II-17.II. 2020

Любов и секс:

За по-дълъг живот и хубава кожа – целувайте се по-често

„Ябълка на ден пази доктора далеч от мен!“. Това казват хората за консумацията на вкусния плод, но някои могат да го заместят с думата целувка и няма да сгрешат. С докосването на устните ние показваме чувствата си и поздравяваме най-близките ни хора. Но този акт е много повече от това, защото действа като лекарство за тялото.


Целуването на любимия човек определено носи ползи за организма. Ето кои са най-големите причини да го правите по-често:


1. Предпазва от настинка

Продължителното целуване може да помогне при лека настинка, сенна хрема и някои видове алергия. Проучванията показват, че по-страстните целувки предотвратяват растежа на имуноглобулин Е (антитела в кръвта), които са причина за сълзене на очите, хрема и кихане.


Според изследване, проведено в Холандия през 2014 г. по време на целувката се обменят различни видове бактерии, които подсилват имунната система. А само в устата има над 700 вида бактерии.


2. Полезно е за оралното здраве

Целуването увеличава притока на слюнка в устата, което е предпоставка за по-добро орално здраве. Колкото повече слюнка в устната кухина имате, толкова по-лесно ще се избавите от вредните бактерии, които причиняват кариеси и лош дъх, смята д-р Хайди Хаусауер. По-голямото количество слюнка, което се отделя при целуване, спомага и за по-малкото натрупана плака.


3. Намалява негативните мисли

Ежедневието ни е изпълнено със стрес и напрежение, заради които често се тревожим повече. Според някои изследвания, целувките понижават количеството кортизол в тялото – хормон на стреса. Вследствие на това нивото на серотонин в мозъка се увеличава.


4. Понижава кръвното налягане

Целуването действа успокоително на тялото – не само подобрява настроението, но и балансира кръвното налягане. Причината е, че в устните има доста кръвоносни съдове, които се разширяват и така кръвният поток достига до жизненоважни органи.


„След това кръвта се насочва към лицето, а после и към останалата част на тялото, така че натискът върху сърцето намалява и кръвното налягане се понижава“, обяснява пред Glamour д-р Райън Нейнстейн.


5. Намалява признаците на стареене

Притокът на кръв към лицето се увеличава значително по време на целуване. Това насърчава производството на колаген – жизненоважен протеин, който подобрява структурата на кожата.


„Цялото ви лице участва в задвижването на устните, а това увеличава еластичността. Има инструктори по йога, естетически хирурзи и дерматолози, които тренират жените да упражняват лицето си, така че да стимулират производството на колаген и да намалят необходимостта от фейслифтинг“, обяснява още д-р Нейнстейн.


По думите на специалиста, по-страстните целувки намаляват признаците на стареене на кожата, най-вече в долната му част.Източник и снимка: tialoto.bg

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Седмицата не предразполага към ново начало. Предстои да вървите напред, да преодолявате препятствия, да доведете работите до край, да довършвате започнатото. Научете се да цените времето си, не го пилейте напразно за несъществени неща. Трябва да сте внимателни, за да не допускате грешки. Проя...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи