Брой 38 17.IX-23.IX. 2019

Разтърсващи драми:

Заради тежкото ми детство, днес не мога да обичам собствените си деца

Една драматична изповед за това, как личността се формира в среда на емоционален натиск и постоянно физическо и психологическо насилие.


Баща ми беше психопат - той водеше здравословен начин на живот, независимо от факта, че е роден в семейство на алкохолици. За сметка на това беше лишен от всякакво съчувствие - издевателстваше над мен и майка ми, биеше ни и унижаваше. Ужасявах се от него. Страхът стана обичайното ми чувство в моето детство. Баща ми се прибираше от работа зъл и аз знаех, че ме очаква поредната порция бой. Понякога имаше периоди на просветление: той си играеше с мен, заедно карахме ски и велосипеди. Един ден двамата си устроихме борба с възглавници (бях на 5-6 години), когато изведнъж баща ми натисна лицето ми с възглавницата и не ме пусна, докато не останах без въздух.


Когато беше ядосан, не криеше, че ме мрази и иска да умра.


След развода на родителите ми, майка ми ме изпрати да живея при баба. Моята майка не се стараеше да скрие, че няма никакви чувства към мен. Така и не почувствах нейната любов и топлина. По-скоро ме имаше за тежест. Никога не разбрах какво е родителска закрила, подкрепа и съчувствие. За тях бях единствено източник на проблеми.


Когато се омъжих, очевидно очаквах от съпруга си да ме компенсира за страданията, които преживях, и да накаже майка ми и баща ми за престъпленията им към мен. За съжаление той не отговори на очакванията ми и моят новосъздаден свят се срина в прахта. Доверието, което изпитвах към него, напълно изчезна, а на негово място се настаниха омразата и гневът. Струваше ми се, че любовта ми към съпруга ми зависи от това, какво е готов да направи за мен. Неговото доказателство за любов поддържаше в мен чувството на безопасност.


Днес съм майка на две деца, но не ги обичам.


Не усещам към тях никаква привързаност, дори присъствието им ме угнетява. Предполагам, че отсъствието на обич е вследствие на преживените травми през детството ми.Източник и снимка: интернет

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Тази седмица животът ще постави нови предизвикателства пред вас. Вие сте в състояние сами да решите проблемите си. Време е да реализирате една дълго съкровена мечта и да не се страхувате да промените нещата. Енергията на следващите дни е изключително амбициозна за вас, така че се концентрирай...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи