Брой 30 23.VII-29.VII. 2019

Емоции:

Защо хората флиртуват

Флиртът е един от сигурните начини да накарате някого да излезе на среща с вас или поне да привлечете интерса му. Той е важен и в последствие, за да поддържа нещата във връзката интересни и искрата жива.


Всички флиртуваме. Замисляли ли сте се, обаче, защо? Общо взето, науката е обособила 6 различни причини, поради които генерално всеки от нас флиртува.


Ето кои са те:

Може да флиртуваме, защото искаме да имаме отношения с някого. Когато хората подхождат с този мотив, те искат да се сближат с отсрещния човек. Много често хората, които флиртуват по тази причина, искат приятелството им с някого да премине на следващото ниво.


Понякога флиртуваме от любопитство. Искаме да разберем как се чувства другият човек спрямо нас. Може да сме романтично привлечени към него и да искаме да видим реакцията му. Дали ще отвърне на флирта ни? Дали ще ни се изсмее?


Може и да флиртуваме за забавление. Харесва ни игривото поведение на отсрещния човек и флирта ни е изключително приятен сам по себе си.


Има и случаи, в които флиртуваме, за да постигнем някаква цел. Може би искаме услуга от някого, да ни почерпи или да помогне с нещо малко в работата ни или вкъщи. Когато човек флиртува, мотивът му е само да получи нещо.


Причина за флирта може да е самочувствието ви. Много хора флиртуват, за да видят интереса на другите и да се почувстват по-добре за себе си. На всеки му харесва да е желан.


Последното нещо, което може да е мотив за флирт, е сексът. Често флиртуваме, защото сме сексуално привлечени от някого и искаме да го имаме в леглото си.


Тук е интересно да се спомене, че може да флиртуваме и без да сме психически или физически привлечени към дригя човек. Това може да звучи в разрез с всичко казано досега, но много често хората флиртуват с хора, към които не са привлечени. Така сме по-освободени и не се чувстваме зле, ако нещата не се получат.


Естествено, хората могат да имат и смесени мотиви, когато флиртуват. Освен това има ралика и между половете. Мъжете флиртували най-често от желание за секс, а жените – защото им било забавно и се наслаждавали на самия флирт.


При двата пола нямало голяма разлика в честотата на мотива за самочувствието и за любопитството. Най-често се оказва, че хората флиртуват по първата причина, а именно, за да задълбочат връзката си с някого.Източник и снимка: lifetime.bg

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Седмицата ще бъде напълно различна от това, което бихте очаквали. Във финансов план не са изключени затруднения, внезапни промени. Защо да се връщате към миналото, когато има много какво да очаквате от бъдещето? Ако вашият партньор иска нещата по определен начин, така да бъде. Вие сте двама д...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи