Брой 30 23.VII-29.VII. 2019

Любов и секс:

Защо хората с години живеят в нещастен брак

Често срещаме двойки, които с години живеят с партньора си в неразбирателство. Бракът определено не им носи щастие – не могат да се разберат по нито един въпрос и непрекъснато си крещят един на друг и се обвиняват.


Вероятно след този увод някои ще си спомнят за своите родители.


Защо обаче нещастният брак на тези двойки е по-стабилен, отколкото на хора, които искрено се обичат и в продължение на много години живеят в мир и съгласие?


В най-добрия случай партньорите в този брак са уверени, че в бъдеще отношенията им ще се оправят, без оглед на различията помежду им. Затова се търпят. А в най-лошия те просто се страхуват да останат сами и не виждат алтернатива на своя брак.


В първия вариант може да видите такава ситуация: двойката преживява криза непосредствено след раждането на детето. Двамата имат финансови проблеми, живеят под стрес и недоспиване. Те обаче знаят, че всичко това ще е временно и затова запазват брака си и постепенно нагаждат отношенията си.


Вторият вариант е свързан с лоша самооценка или със страх да останат сами. Тези взаимоотношенията не се разпадат, ако изискванията на един от двамата партньори са занижени.


Разбираемо е, ако човек смята, че е вложил много в своя брак, с времето да започне да цени взаимоотношенията, дори да не са съвсем гладки.Често и заради децата хората се отказват от развода.


Британските изследователи изясниха, че почти всеки 5-и британец не може да каже „сбогом“ на своя партньор, заради парите или заради жилището.


Нещастните в брака рано или късно се развеждат – особено, ако не виждат светлина в края на тунела и са загубили вяра, че нещо ще се промени към по-добро. Разделят се лесно и в момента, когато срещнат някой по-добър от своя брачен партньор. Когато в брака не са били вложени особено много ресурси, той лесно може да бъде разтрогнат.Източник и снимка: noviteroditeli.bg

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Седмицата ще бъде напълно различна от това, което бихте очаквали. Във финансов план не са изключени затруднения, внезапни промени. Защо да се връщате към миналото, когато има много какво да очаквате от бъдещето? Ако вашият партньор иска нещата по определен начин, така да бъде. Вие сте двама д...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи