Брой 49 03.XII-09.XII. 2019

Любов и секс:

Защо хората с години живеят в нещастен брак

Често срещаме двойки, които с години живеят с партньора си в неразбирателство. Бракът определено не им носи щастие – не могат да се разберат по нито един въпрос и непрекъснато си крещят един на друг и се обвиняват.


Вероятно след този увод някои ще си спомнят за своите родители.


Защо обаче нещастният брак на тези двойки е по-стабилен, отколкото на хора, които искрено се обичат и в продължение на много години живеят в мир и съгласие?


В най-добрия случай партньорите в този брак са уверени, че в бъдеще отношенията им ще се оправят, без оглед на различията помежду им. Затова се търпят. А в най-лошия те просто се страхуват да останат сами и не виждат алтернатива на своя брак.


В първия вариант може да видите такава ситуация: двойката преживява криза непосредствено след раждането на детето. Двамата имат финансови проблеми, живеят под стрес и недоспиване. Те обаче знаят, че всичко това ще е временно и затова запазват брака си и постепенно нагаждат отношенията си.


Вторият вариант е свързан с лоша самооценка или със страх да останат сами. Тези взаимоотношенията не се разпадат, ако изискванията на един от двамата партньори са занижени.


Разбираемо е, ако човек смята, че е вложил много в своя брак, с времето да започне да цени взаимоотношенията, дори да не са съвсем гладки.Често и заради децата хората се отказват от развода.


Британските изследователи изясниха, че почти всеки 5-и британец не може да каже „сбогом“ на своя партньор, заради парите или заради жилището.


Нещастните в брака рано или късно се развеждат – особено, ако не виждат светлина в края на тунела и са загубили вяра, че нещо ще се промени към по-добро. Разделят се лесно и в момента, когато срещнат някой по-добър от своя брачен партньор. Когато в брака не са били вложени особено много ресурси, той лесно може да бъде разтрогнат.Източник и снимка: noviteroditeli.bg

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Мнозина ще почувстват скука и недоволство от текущата си работа. Старайте се да не сте разсеяни, защото това може да ви създаде проблеми. Пазете се да не изгубите важна информация. Бъдете внимателни със своя нрав и не се дразнете от нищо. Отношенията с колегите и особено с шефовете могат да с...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи