Брой 8 19.II-25.II. 2019

Животът какъвто е:

Защо никой не разбира, че бившият ми съпруг е мъртъв за мен?

Преди няколко години със съпруга ми се разведохме след двадесет години брак. Всичко започна, когато Симо се влюби в своя колежка. По това време отношенията ни бяха по-скоро приятелски, отколкото интимни, затова не беше чудно, че той си намери любовница. Дъщерите ни подкрепиха баща си в любовната му авантюра, твърдейки, че щом е влюбен, значи има право да създаде ново семейство. Предстоеше ми сложна операция, която ми създаваше повече грижи, отколкото изневярата на съпруга ми, а и вярвах, че без него ще си живея по-добре. Единственото, което ме притесняваше, беше подялбата на общото ни имущество. В края на краищата, след лек спор, поделихме честно всичко, което сме придобили през брака си, и щастливият "младоженец" хукна през глава да създава ново семейство. За моя изненада, децата се отказаха от дела си в полза на баща си, защото заради бъдещето му семейство, той имал повече нужда от финанси. И двете живееха в столицата на общежитие и не възнемеряваха някога да се върнат в родния ни град.


След развода се наложи да продадем тристайния ни апартамент. Парите от моята част инвестирах в малка гарсониера, а Симо купи на любовницата си бижута и кожено палто. Слава Богу, че успях да запазя хубавия си апартамент, наследство от покойната ми баба, затова не се страхувах за бъдещето си. Една година по-късно от дъщерите си разбрах, че новата съпруга на Симо му е родила син, а той от радост, изтеглил голям кредит и купил апартамент за семейството си.


Една зимна вечер, няколко дни преди Коледа, късно вечерта някой позвъни на вратата. Отворих и с изумление видях, че на прага, с багаж в ръка, стои бившият ми съпруг. От силната изненада едва не изтървах чашата си с вино на земята. Щом ме видя, Симо хвърли чантата и падна на колене пред мен: " Моля те, прости ми! Нина ме изхвърли и сега няма къде да отида. Тя се оказа чужд и лош човек. Заради нея останах бездомен. Спаси ме, помогни ми!"


Отчаяният му вид ме накара да го приема на топло в дома си. Симо беше много гладен и с нетърпение се нахвърли върху вечерята. Цяла нощ бившият ми съпруг плака, умолявайки ме за прошка. Твърдеше, че едва сега е разбрал колко ме обича и как ценна съм за него. Кълнеше се, че ще поправи злото, което ми причини и отново ще се ожени за мен. Безмълвно слушах словоизлиянията му, но в душата ми нищо не трепна. На сутринта след закуска, помолих Симо да седне на дивана и ясно му обясних, че няма начин да върнем времето назад.


Няколко минути бившият ми стоя с широко отворени очи. Пълно недоразумение. Как така аз, майката на децата му, почти негова роднина, се осмелявам да не го искам обратно?! За да помогнат на баща си, се притекоха разтревожените ми дъщери. И двете настояваха да прибера Симо, защото все пак той бил техен баща. Наистина, наранил ме, но в живота се случват и такива неща... Отговорих им, че щом са толкова загрижени, нека те да приберат баща си. От този ден момичетата ми се разсърдиха и отказват да общуват с мен...


Защо никой не разбира, че този човек е мъртъв за мен? Спря да съществува, когато се влюби в друга и заради нея ми поиска развод. Умря в онзи ден, в който, докато берях душа в болницата, той правеше секс с любовницата си в моята къща, на моето легло! Не искам и да чувам за него.


Източник и снимка: интернет

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Почти идеално време да се ангажирате с подготовката и изпълнението на сериозни планове в професионалната област. Ще започнете ново дело, разчитайки на познанията и опита, придобит по-рано. Неприятности ще имате, само ако действате безразсъдно. Освен това трябва да оставите емоциите и да устои...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Гледам/чета за личните драми на хората:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи