Брой 8 19.II-25.II. 2019

Животът какъвто е:

Защо животът е толкова суров към едни и благосклонен към други?

Странно нещо е животът - за едни майка, за други мащеха.


Израснах в малко село, в което жителите се броят на пръсти. Баща ми е алкохолик, а мама обикновена работничка. В подобно населено място за една жена е трудно да живее без мъж, затова майка ми не иска да напусне баща ми. Колко съм я молила да се разведе, да отиде при роднините си, но тя категорично ми отказва. Когато татко се прибираше пиян, двете се стараехме да сме далеч от него. Въпреки това мама неведнъж е ходила на работа с насинено лице. Аз обаче отказах да бъда подложена на системно унижение и продължих образованието си в града. Бях много щастлива, че ще променя живота си към по-добро. Но за съжаление радостта ми се оказа краткотрайна.


В града заради скромното ми облекло съучениците ми често си правеха майтапи на мой гръб. За да съм на нивото им, реших да започна да печеля пари. Работех какво ли не: чистачка, сервитьорка, аниматор. Но въпреки усилията ми, припечеленото не достигаше за маркови дрехи и луксозни парфюми, затова не бях приета от училищния "хайлайф". На работното ми място се запознах с Вяра - красиво и добре поддържано момиче. Двете бързо се сприятелихме и един ден тя ме покани да й гостувам. Дотогава предполагах, че също като мен Вяра има финасови проблеми, но колко много се изненадах, когато видях, че колежкаат ми живее в красива двуетажна вила.


Изумена я попитах защо работи като сервитьорка, а тя спокойно отговори, че иска да накаже родителите си. Нека се срамуват, че единственото им дете сервира питиета на непознати хора. Наистина, не разбирам хора като нея. Има богати и любящи родители, а цели да ги нарани. Наскоро спомена, че баща й купил апартамент, но тя не го харесала. Докато колежката ми тъне в разкош, аз се чудя как да спестя пари за зимно яке. Затова ви казвам, че животът за едни е майка, за други мащеха.

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Почти идеално време да се ангажирате с подготовката и изпълнението на сериозни планове в професионалната област. Ще започнете ново дело, разчитайки на познанията и опита, придобит по-рано. Неприятности ще имате, само ако действате безразсъдно. Освен това трябва да оставите емоциите и да устои...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Гледам/чета за личните драми на хората:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи