Брой 29 17.VII-23.VII. 2018

Емоции:

Жената - вечното противоречие

Един човек ми бе казал някога, че жената винаги търси точния мъж, който да я унищожи. Може би на пръв поглед това звучи абсурдно, но ако се вгледаме по-дълбоко, ще забележим в същността на жената заложен точно този стремеж към самоунищожение чрез определен мъж.


Мигел де Сервантес допълва това твърдение, като казва, че жената ненавижда този, който я обича, и обича този, който я ненавижда. Усещам как жените, които четат тези редове, се усмихват разбиращо. Но как бихме обяснили този факт? Защо жените са изтъкани от противоречия и на тях са посветени хиляди стихове и трудове, правейки опит да разбулят тайната на вечното им недоволство?


На първо място жената притежава десетки ерогенни зони, докато мъжът има само три.


ЖЕНАТА Е КАТО МУЗИКАЛЕН ИНСТРУМЕНТ, КОЙТО ТРЯБВА ДА БЪДЕ ИЗУЧЕН ДО СЪВЪРШЕНСТВО И НА КОЙТО СВИРИ САМО ОНЗИ, КОЙТО Е ПОДГОТВЕН.

Както едно пиано има борд от 88 черно-бели клавиша и пианистът трябва да умее да свири на всички тях, така и жената е съставена от множество ерогенни зони, които мъжът трябва да погали. Да свириш на три клавиша не е достатъчно. Неумението му често предизвиква обидни думи като: никакъв мъж не си или имаш много да учиш, момченце. Защото жената е родена с усет и умение за отдаване, а мъжът трябва да се учи с години на това. Но нещата не са чак толкова прости и причините за непостоянните женски желания трябва да се търсят и на други места.


Често ние нараняваме тези, които ни обичат, и тичаме подир онези, които ни отблъскват. Този нагон към унищожението владее жената много по-силно, отколкото мъжа. Появяват се две линии – тази на сигурността и уредения начин на живот и тази на страстта и приключението. Жената иска да бъде обичана, в това няма съмнение, има нужда от грижи, от ласки и разбиране. Но от друга страна жената има нужда да бъде покорявана отново и отново, да бъде доминирана, за да може да продължава да изпълнява вродената ѝ още от Ева роля на жена, на изкусителка, на грижовна съпруга. Жената желае да има респект към мъжа, за да може да го уважава. Ролята на мъжа е да бъде ловец, защитник на дома и семейството. В една двойка ролите са поделени. Когато жената доминира над мъжа, той не може да изпълнява мъжките си функции и без да съзнава, започва да изпълнява женските. Жената интуитивно се насочва към друг мъж, който да задоволи потребността ѝ от страхопочитание. Тук феминизмът изиграва доста лоша шега на жените, защото, търсейки равенство и дори надмощие, те спират да изпълняват женските си функции и ги оставят на мъжа. Но това е дълга тема.


Ние обичаме да бъдем обичани, но това, което оставя най-дълбок отпечатък в съзнанието ни, е раната на отхвърлянето. И обличаме в красиви дрехи тази рана, помагайки ѝ да разцъфне, за да се идентифицираме с нея и да бъдем горди, че някой е успял да ни унищожил в един конкретен отрязък от време. И после се връщаме към това унищожение и изпитваме едновременно болка и радост, защото то ни е направило това, което сме сега. Жената някак си успява да извлече ползите от тази малка смърт и да излезе от прахта като феникс. Така непрестанно търси в живота онзи мъж, който да я унищожава и тя да се ражда наново с повече сили, с повече желание да върви напред. Защото болките са най-добрият стимулатор за израстване. Защото сътресенията пораждат движение, иначе бихме потънали във вечен покой и бавно да остареем, без нищо да ни се случи. Защото не спокоен живот ни е нужен, а както казва Анна Ахматова – тя искаше бури.


Източник и снимка: goguide.bg

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

ОвенАко сте родени под знака на Овен това ще бъде седмица, в която ще се концентрирате към стриктното изпълнение на вашите планове и задачи.Сега обстоятелствата ще работят във ваша изгода и вие ще трябва максимално да се възползвате от тях.Вероятно точно през тази седмица ще направите важни планове ...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Във в. "Лична драма" предпочитам да чета за

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи