Брой 8 20.II-26.II. 2018

Животът какъвто е:

Жената на алкохолика: история с намек

Приятелката ми Наташа се омъжи за хубав човек, но няколко години по-късно осъзна, че съпругът й е алкохолик. По това време и двамата бяха студенти, ето защо на Наташа не й беше трудно да го напусне и да се омъжи за друг. Но постепенно, по някаква странна причина и новият й мъж стана алкохолик. За разлика от първия, вторият работеше и дори успя да изгради успешен бизнес. Петър (така се казваше вторият съпруг), щом се напиеше, обичаше да си играе на военни. Измисляше си, че е бивш войник, който е ходил на война. Съчиняваше истории, от които на всички ставаше ясно, че той дори не е служил в армията. След време алкохолът обзе Петър до такава степен, че спря да ходи на работа и по цял ден си стоеше у дома. Наложи се Наташа да поеме бизнеса и така Петър се отърва и от тази отговорност. Компания му правеше най-малкият му син Руслан. Само че Руслан беше все още малко дете, а Петър "голямото момче", което по цял ден се наливаше с алкохол.


За щастие двете им по-големи деца отдавна живееха самостоятелно.


Но нищо не помогна. Пред приятелите им Наташа се преструваше, че всичко с Петър е наред и той все още е главата на семейството. Наташа стана майка на съпруга си. Водеше го в спешното, когато му се случваше да изпадне в алкохолна кома, гонеше другарите му по чашка, обличаше го, хранеше, уреди му час при психотерапевт и го защитаваше от "торпедата". Приятелите им се преструваха, че й вярват, но, разбира се, всички знаеха истината.


На чуждестранните пътувания, които Наташа организираше за семейството си, Петър често изчезваше някъде. Някои хора го виждаха да тича чисто гол по крайбрежната алея в курортния град, където бяха отседнали, крещейки нещо неразбираемо и обливайки тялото си с шампанско, а след него тичали полицаи. Всеки път Наташа плащаше глоба за непристойното му поведение и отново го прибираше в хотела. По принцип никога не го откриваше трезвен и се налагаше да влачи пияното му тяло до хотела. Когато Петър идваше на себе си, всичко се повтаряше отново.


Винаги съм се чудела защо Наташа го търпи и не се развежда? Сама се залъгваше, че още го обича. Но защо - така и никой не разбра. Може би приятелката ми до последно имаше надежди, че съпругът й ще спре да пие, ще започне да работи и отново ще бъдат щастливо семейство. И защото се залъгваше, че трябва да му бъде опора в трудните моменти. Само че тези "трудни моменти" продължиха дълги години. И, разбира се, Петър не само се напиваше, а и изневеряваше на жена си. Наташа знаеше и това, но предпочиташе да си затваря очите. По някаква странна причина приятелката ми си мислеше, че никой мъж не би я обичала така, както нейният Петър.


Но един ден чудото се случи и тя напусна пияния си съпруг. Какво е преляло чашата на търпението - така и не разбрахме. С учуден поглед Петър се взирал в свидетелството за развод и не вярвал на очите си. А Наташа така и не се замисли защо толкова години търпя този алкохолик. По принцип тя не обичаше да анализира.


Само след седмица в живота й влезе нова любов. Откриха се в един нощен бар.


За Наташа това е трета връзка и тя се страхува, че и той може да се окаже алкохолик. Но ако не дай Боже и новият й приятел започне да пие, аз съм напълно убедена, че определено приятелката ми ще търпи и него десет години. Ще му бъде медицинска сестра и никога няма да се запита защо търпи всичко това.


А Петър, казват, все така продължава да пие...


Източник и снимка: psychologies.ru

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен Ако сте родени под знака на Овен през тази седмица мнозина от вас ще очакват развитието на една емоционална връзка или ще преживеят важни събития в любовта. Сега е време за планирани действия в тази сфера от живота ви, за вземане на важни решения или промени от всякакъв характер. През седмицат...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесва ли последната страница във в. "Лична драма" - КАЛЕЙДОСКОП?

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи