Брой 26 26.VI-02.VII. 2018

Животът какъвто е:

Жената на алкохолика: история с намек

Приятелката ми Наташа се омъжи за хубав човек, но няколко години по-късно осъзна, че съпругът й е алкохолик. По това време и двамата бяха студенти, ето защо на Наташа не й беше трудно да го напусне и да се омъжи за друг. Но постепенно, по някаква странна причина и новият й мъж стана алкохолик. За разлика от първия, вторият работеше и дори успя да изгради успешен бизнес. Петър (така се казваше вторият съпруг), щом се напиеше, обичаше да си играе на военни. Измисляше си, че е бивш войник, който е ходил на война. Съчиняваше истории, от които на всички ставаше ясно, че той дори не е служил в армията. След време алкохолът обзе Петър до такава степен, че спря да ходи на работа и по цял ден си стоеше у дома. Наложи се Наташа да поеме бизнеса и така Петър се отърва и от тази отговорност. Компания му правеше най-малкият му син Руслан. Само че Руслан беше все още малко дете, а Петър "голямото момче", което по цял ден се наливаше с алкохол.


За щастие двете им по-големи деца отдавна живееха самостоятелно.


Но нищо не помогна. Пред приятелите им Наташа се преструваше, че всичко с Петър е наред и той все още е главата на семейството. Наташа стана майка на съпруга си. Водеше го в спешното, когато му се случваше да изпадне в алкохолна кома, гонеше другарите му по чашка, обличаше го, хранеше, уреди му час при психотерапевт и го защитаваше от "торпедата". Приятелите им се преструваха, че й вярват, но, разбира се, всички знаеха истината.


На чуждестранните пътувания, които Наташа организираше за семейството си, Петър често изчезваше някъде. Някои хора го виждаха да тича чисто гол по крайбрежната алея в курортния град, където бяха отседнали, крещейки нещо неразбираемо и обливайки тялото си с шампанско, а след него тичали полицаи. Всеки път Наташа плащаше глоба за непристойното му поведение и отново го прибираше в хотела. По принцип никога не го откриваше трезвен и се налагаше да влачи пияното му тяло до хотела. Когато Петър идваше на себе си, всичко се повтаряше отново.


Винаги съм се чудела защо Наташа го търпи и не се развежда? Сама се залъгваше, че още го обича. Но защо - така и никой не разбра. Може би приятелката ми до последно имаше надежди, че съпругът й ще спре да пие, ще започне да работи и отново ще бъдат щастливо семейство. И защото се залъгваше, че трябва да му бъде опора в трудните моменти. Само че тези "трудни моменти" продължиха дълги години. И, разбира се, Петър не само се напиваше, а и изневеряваше на жена си. Наташа знаеше и това, но предпочиташе да си затваря очите. По някаква странна причина приятелката ми си мислеше, че никой мъж не би я обичала така, както нейният Петър.


Но един ден чудото се случи и тя напусна пияния си съпруг. Какво е преляло чашата на търпението - така и не разбрахме. С учуден поглед Петър се взирал в свидетелството за развод и не вярвал на очите си. А Наташа така и не се замисли защо толкова години търпя този алкохолик. По принцип тя не обичаше да анализира.


Само след седмица в живота й влезе нова любов. Откриха се в един нощен бар.


За Наташа това е трета връзка и тя се страхува, че и той може да се окаже алкохолик. Но ако не дай Боже и новият й приятел започне да пие, аз съм напълно убедена, че определено приятелката ми ще търпи и него десет години. Ще му бъде медицинска сестра и никога няма да се запита защо търпи всичко това.


А Петър, казват, все така продължава да пие...


Източник и снимка: psychologies.ru

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

ОвенАко сте родени под знака на Овен пред вас е седмица, в която ще ви се наложи да се върнете към миналото си: срещи с хора от миналото ви, неразрешени проблеми от предишни месеци или години и др.Това ще бъде много сложна седмица, в която ще трябва да „стъпвате на пръсти“ и да не допускате прибързв...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Във в. "Лична драма" предпочитам да чета за

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи