Брой 33 13.VIII-19.VIII. 2019

Емоции:

Жената носи белезите, греховете и тъгите си като ангелски криле

Жената е уникално създание - дори и с разбито сърце, дори и сломена на хиляди части, тя ще намери сили да събере тези късчета. Едно по едно. Бавно. Ще ги разгледа. Ще въздъхне. Ще си спомни какво е било. А след това ще ги слепи. И така ще стане още по-красива. Ще стане съвършена!


Ще разглежда снимки от дните, когато е била красива и... цяла. Ще има онази тънка линия ниско на корема си, която ще разказва с ням език за раждането на детето й. Всеки път, когато вдигне нещо тежко, ще я придърпва онази криволица от лявата страна, под ребрата, от която извадиха доброкачествения тумор. Новият сутиен, който мери, ще й напомня за отстранената гърда и неволно ще прокарва ръка по мястото, което ще крещи „Няма я“. Но ще го крещи тихо, някак навътре, заглушено от женствеността във всяка друга нейна част, която многократно се е умножила, за да компенсира липсата на гърдата.


Жената може да направи счупеното да изглежда красиво. Може да е силна и невидима едновременно. Тя има цяла вселена вътре в себе си. Но това не прави походката й дори на най-високите и тънки токчета тромава.


Носи всички грехове на земята, всички болки на децата си и всички проблеми на възрастта, на мръсния въздух, на скъпите безвкусни домати, на бягащото време, на скъсаното копче, на пропуснатата ласка, на срязаното от скалпел... Носи ги на раменете си и всички те я карат да изглежда все едно носи криле.


Източник: angel-sprout.blogspot.bg

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Седмицата ще бъде спокойна и продуктивна. Повечето от вас са подготвили почвата си, остава само да поставите акцентите и да свържете всички части на пъзела в едно. Имате силен съюзник на своя страна - Марс. Спазвайте волята му и няма да съжалявате за решенията. Искате да постигнете видими про...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи