Брой 8 19.II-25.II. 2019

Необяснимо:

Зловещата история на Безкрайния път

Преди години в град Корона, Калифорния, съществувал път, наричан от повечето местни Безкрайния път. Истинското му име било Лестър Роуд.


Сега, над 20 години по-късно, обликът на Корона се е променил и пътят вече не съществува. Преди години обаче Лестър Роуд бил неосветен черен път. Зловещата легенда гласяла, че, особено ако се движите по него с кола и нощем, той никога не свършва. Хората, осмелили се на такова пътешествие, никога повече не се завръщали.


Упоритостта на градската легенда била толкова голяма, че накрая местните власти решили да проучат случая. Оказало се, че на едно място на километри от Корона Лестър Роуд завива рязко наляво, а на мястото нямало мантинела или предупредителни знаци. Зад завоя имало пропаст, а от другата й страна започвало ново шосе, което обаче така съвършено се сливало визуално с Безкрайния път, че, погледнато от определен ъгъл, било невъзможно да се разбере, че по средата има опасен каньон – особено през нощта.


Когато огледали каньона, полицаите открили десетки автомобили, които били паднали на дъното от фаталния завой. Скелетите на жертвите още били привързани към седалките.


И още нещо: град Корона е известен с това, че държи рекорда по изчезнали „капсули на времето” – херметически затворени контейнери със спомени, които да бъдат намерени и отворени от бъдещите поколения. 17 такива капсули били заровени в земите на града и всичките изчезнали от местонахождението си.


Източник и снимка: obekti.bg

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Почти идеално време да се ангажирате с подготовката и изпълнението на сериозни планове в професионалната област. Ще започнете ново дело, разчитайки на познанията и опита, придобит по-рано. Неприятности ще имате, само ако действате безразсъдно. Освен това трябва да оставите емоциите и да устои...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Гледам/чета за личните драми на хората:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи