Брой 32 11.VIII-17.VIII. 2020

В света на известните:

Звезди, които харчат милионите си не за яхти и диаманти, а за благотворителност и заслужават респект!

Не всички знаменитости харчат парите си за луксозен живот – яхти, самолети, диаманти. Има такива, които предпочитат да помагат на другите и да извършват благотворителна дейност.


Киану Рийвс


Киану води много прост начин на живот и общува с бездомници.


По принцип той не е почитател на лукса и не разбира защо човек има нужда от имения и частни самолети. Дори когато стана богат и известен, той не си купи къща, а останал да живее под наем. Той няма собствена кола, Киану се придвижва с градския транспорт.


Рийвс създаде фонд за лечение на рака. Заболяването на сестра му, която страдаше от левкемия, го подтикна към това. Той също така подкрепя различни екологични проекти и се бори за правата на животните.


Леонардо Ди КаприоПолучавайки впечатляващи суми от хонорари, Ди Каприо разбра, че парите не правят човек щастлив. През 1998 г. той създава благотворителна фондация, на която дарява 15 милиона долара, както и на 30 различни организации.


Кейт Мидълтън


Журналистите многократно обвиняват херцогинята на Кеймбридж, че е действала неправилно, като член на кралското семейство. Но Катрин не обръща внимание на тези атаки, тя предпочита да не носи дрехи от висшата мода, а предпочита неща от марките Zara, H&M, Hobbs. Заедно със съпруга си те участват в различни инициативи и разпределят доста големи суми за благотворителност.


Анджелина Джоли


През 2001 г., по време на снимките на филма „Лара Крофт“, който се проведе в Камбоджа, актрисата предизвика интерес към благотворителността. Именно там Джоли видя от какво се нуждаят хората да живеят и отиде с хуманитарна помощ в страни от трети свят.


Тя създаде няколко благотворителни фондации, които помагат на децата в Африка. През 2013 г. актрисата беше отличена с хуманитарния Оскар за своите услуги .
И това не е целият списък със звезди, ангажирани с добри дела. И фактът, че всяка година броят на такива хора расте, е окуражаващ. В крайна сметка подобни инициативи спасяват хиляди животи.Източник и снимки: izvanredno.info

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Вероятността за истински успех тази седмица е много по-реална. Вниманието ви може да бъде привлечено от стари идеи или планове за вашето семейство или работа. Ще говорите с правилните хора за осъществимостта на тяхното изпълнение. Някой ще сподели с вас новина, свързана с личен успех или важн...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи