Архив (Брой 39 (748) 30.IX.-6.X. 2008)

Сърцето е верният път към щастието, а не разумът

На 7 септември т. г. чаровната Росица Пейчева грабна голямата награда на тазгодишния "Пирин фолк" - Сандански за авторска македонска песен. След 16 години във Виевската фолк група, тя започна самостоятелна кариера и още през май зарадва своите почитатели с "Пея за вас" - първия си албум извън групата. С нея разговарям ден преди обявяването на наградите в Сандански, но не за музика и нови албуми, а за съпруга й Милко Узунски, за семейството и любовта, за страстите и емоциите в живота на Росица.


-Роси, знам, че имаш прекрасно семейство?
-Да, омъжена съм от 14 години, майка съм на две чудесни деца. Дъщеря ми Мироана е на 13 г., а синът ми Димитър - на 9.
-Как се запознахте с Милко?
-Със съпруга ми се открихме във Виевската фолк група, където бях вокалистка 16 години. Той свиреше на барабаните. От една година обаче, след като реших да се отделя от групата, той ме подкрепи изцяло. Нямаше никакви колебания да застане зад мен, въпреки че е свирил 30 години там. Може би защото любовта ни е много голяма.
-Да разбирам, че Милко е голямата ти любов?
-Да. Нали знаеш, че много често за любовта говорят не думите, а действията, онова, което правиш за най-скъпите и обичани хора. Мъжът ми загърби своята кариера, той слезе от сцената и сега е в сянка. Направи го заради мен, не заради себе си. Ето това е любов.
-А той какво прави в момента?
-Той ми е озвучител. Всъщност, стана един конфликт между ръководителя на Виевската фолк група, който е брат на мъжа ми, и сега не са в добри отношения. Всичко започна миналата година, когато за пръв път се явих самостоятелно на "Пирин фолк" в Сандански. Още тогава мъжът ми ме подкрепи, фирма "Пайнер" също, за което съм им много благодарна. Даже ако сбъркам някъде, Милко не ми се сърди и застава плътно зад мен.
-Колко години сте заедно?
-Ами вече 14 години, даже караме 15-а.
-Не сте ли имали скандали вкъщи?
-Ох, да пази Господ, имали сме, разбира се, но това са много дребни спречквания, скарвания, от които не може да се отърве нито едно семейство. Аз например, реших да уча, след като родих децата. И нали разбираш, че някой трябваше да се грижи за тях, да ги гледа… Така че на него често му се случваше да си бъде сам вкъщи с тях, за да мога аз да ходя на очни занятия.
-Какво образование имаш?
-Завърших академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив, музикална педагогика, и през юни тази година взех магистърска степен, арт мениджмънт. Но вече спирам да уча, за да отстъпя място на дъщеря ми. /Смее се./
-Мисля, че след всичко, което ми каза, няма смисъл да те питам дали вярваш в голямата любов?
-Ами и да не ме питаш, ще ти отговоря /смее се/ - да, вярвам! Аз съм зодия Лъв, мъжът ми е Везни и не знам доколко си пасваме според астрологията, но смея да твърдя, че той повече се съобразява с мен, отколкото със себе си. Доволна съм от живота. Едва ли друг мъж би ме изтърпял.
-Какво имаш предвид?...


Пълния текст четете в печатното издание...

On-LineAbonament

4294967295