Брой 32 11.VIII-17.VIII. 2021

Емоции:

5 неща, които трябва да имате предвид, преди да простите на човек, който ви е наранил

Да простиш на човек, който не е постъпил добре с теб, наранил те е и дори е разбил сърцето ти на стотици малки парченца, изисква невероятна сила.


На първо място, трябва да имате нагласата да оставите миналото зад гърба си, да продължите напред с високо вдигната глава и да постигнете онази мечтана лекота в сърцето. Но прошката често крие и своите капани.


Означава ли прошката, че признавате и себе си за виновни? Или че сте забравили всичко и искате да продължите заедно от същото място?


Да простиш изисква огромно благородство и сила, но внимавайте действията ви да не бъдат изтълкувани погрешно.


Ето за кои 5 неща трябва да внимавате много преди да простите на човек, който ви е наранил:


<p data-verified=


Всъщност не е нужно да прощавате за това, което са ви причинили, ако не сте готови

Някои хора намират покой в прощаването на другите, защото това им помага да спят по-добре през нощта, но може би вие още не сте стигнали до този момент. Може и никога да не стигнете там. Всеки преживява болката си различно, така че не бива да се чувствате принудени да простите на някой, който ви е наранил. Не можете обаче и да си позволите да преживявате отново и отново болката. Трябва да приемете случилото се и да продължите напред без присъствието на този човек във вашия свят.


<p data-verified=


Прошката не означава, че изведнъж отново ще бъдете приятели

Може би ще видите защо този човек се е отнесъл толкова зле с вас, може би ще разберете неговия мисловен процес. Може дори да успеете да му простите, че ви е причинил толкова много болка. Но трябва да имате предвид, че актът на прошка не включва нищо друго. Можете да простите на този човек, без да го допуснете обратно във вашия свят, без да му дадете друг шанс, без да се държите така, сякаш между вас двамата отново всичко е наред. Това, че му прощавате за миналите грешки, не означава, че искате да го задържите в живота си и да чакате да направи същите тези грешки отново.


<p data-verified=


Прошката не означава, че в крайна сметка са постъпили добре с вас

Има твърде много хора, които бъркат, печелят си прошка, а след това веднага започват да правят абсолютно същите грешки, защото смятат, че могат да се измъкнат от всичко без никакви последствия. Това, че сте успели да намерите силата в сърцето си, за да им простите, не означава, че сте осъзнали колко глупаво е да се сърдите. И със сигурност не означава, че ще продължите да толерирате същото лошо поведение. Това означава, че сте били любезни да им простите и те трябва да бъдат достатъчно любезни, за да се държат по-добре в бъдеще.


<p data-verified=


Прошката невинаги е достатъчна

Преди да простите на някого, че ви е наранил, и да продължите да се опитвате отношенията ви да работят, трябва да се запитате дали наистина приемате това, което човекът е направил, дали наистина можете да го забравите и да продължите напред. Понякога, въпреки че прошката ви е искрена, това не е достатъчно. Понякога нещата никога няма да се върнат постарому, защото динамиката се е променила. Вашето доверие се е разрушило. Този човек ви е показал страна от себе си, за която никога не сте подозирали, че съществува.


<p data-verified=


Прошката невинаги е достатъчна

Преди да простите на някого, че ви е наранил, и да продължите да се опитвате отношенията ви да работят, трябва да се запитате дали наистина приемате това, което човекът е направил, дали наистина можете да го забравите и да продължите напред. Понякога, въпреки че прошката ви е искрена, това не е достатъчно. Понякога нещата никога няма да се върнат постарому, защото динамиката се е променила. Вашето доверие се е разрушило. Този човек ви е показал страна от себе си, за която никога не сте подозирали, че съществува.Източник и снимки: edna.bg

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Вероятността за истински успех тази седмица е много по-реална. Вниманието ви може да бъде привлечено от стари идеи или планове за вашето семейство или работа. Ще говорите с правилните хора за осъществимостта на тяхното изпълнение. Някой ще сподели с вас новина, свързана с личен успех или важн...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи