Брой 32 11.VIII-17.VIII. 2022

Емоции:

5 признака, че душата ви се нуждае от почивка, а не тялото

Умората е не само физическо, но и душевно състояние. И ако физическите признаци са лесно разпознаваеми, понякога е трудно да си дадете сметка, че всъщност онова, което ви се случва, е знак, че сте психически изтощени и че душата ви се нуждае от почивка.


1. Спите достатъчно, но се чувствате уморени.

Спали сте почти непробудно 7-8 часа и въпреки това се събуждате уморени, често с главоболие, в лошо настроение, без енергия и желание. Имайте предвид, че ако физически 8 часа са достатъчни за тялото да отпочине, то за душата не са и ако пренебрегнете този симптом, е възможно умората да се превърне в хронична.


2. Потъвате често в мечти.

Мечтите са хубаво нещо. В литературата има много примери за това как мечтите са спасявали човека. Но ако прекалено често бягате с мислите си от реалността и се отнасяте в мечти, това вероятно означава, че животът ви такъв, какъвто е в настоящия момент, ви носи тъга и умора.


3. Променяте внезапно настроението си.

Ако често и рязко сменяте настроението си без видима причина, със сигурност има някакъв проблем. Ако бързо преминавате от тъга към радост, от спокойствие към нервност, това говори за вътрешна нестабилност. Ако не сте в мир със себе си, няма как да бъдете в мир и със света.


4. Завладяла ви е апатия.

Ако почти нищо не ви радва, не привлича трайно вниманието ви, вероятно страдате от хронична умора на душата. Особено ярко доказателство в тази посока е, ако забележите, че сте изгубили интерес към нещата, които преди са ви носили удовлетворение. Това състояние е особено опасно, защото сте склонни да омаловажавате успехите си, да се съмнявате в собствената си значимост, да се подценявате до опасно ниво, възможно е дори да намразите живота си.


5. Чувствате се самотни и нямате желание за нищо.

Постоянно ви измъчва усещането, че никой не ви разбира. Постепенно губите дори желанието си да споделяте. Не искате да се виждате с никого и все повече се затваряте в себе си. Отдавате се на негативни и самосъжалителни мисли. Това няма да доведе до нищо добро.


Ако сте се разпознали в някой от горните признаци, то със сигурност душата ви страда и е време да се погрижите за нея.


Какво можете да направите?

Освободете се от хората, които ви натоварват, потискат, зареждат с негативизъм.

Обаждайте се по-често на хората, които ви зареждат с положителна енергия и повдигат настроението ви.

Насилвайте се да споделяте какво ви тревожи. Но само с най-близките.

Не се страхувайте от промените. Емоционалната умора обикновено се натрупва вследствие на еднообразно ежедневие, лишено от събития и динамика. Ако имате възможност, отдайте се на промяната, за която се колебаете.Източник и снимка: obekti.bg/

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Вероятността за истински успех тази седмица е много по-реална. Вниманието ви може да бъде привлечено от стари идеи или планове за вашето семейство или работа. Ще говорите с правилните хора за осъществимостта на тяхното изпълнение. Някой ще сподели с вас новина, свързана с личен успех или важн...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи