Брой 32 11.VIII-17.VIII. 2022

Любов и секс:

5 ситуации, в които не си заслужава да съхраните брака

Децата тежко понасят развода, но това не бива да е единственият аргумент да съхраните брака си.


Всяка двойка има спорове и скандали. Това е нормално. Понякога това е опит да решат разногласията и проблемите. И ако децата са малки, е добре да опитате да ги решите и да се разберете.
Има обаче случаи, в които раздялата на родителите е от полза и за децата.


Ето някои от тях.

Заплаха за живота или здравето

Сложният характер, избухливостта, острите реакции на съпруга са приемливи до момента, в който не носят вреда. Ако мъжът е способен на опасни постъпки, жената не бива да се спасява брака, а себе си и децата.
Човек, който е способен да отведе някъде децата, или шофира в нетрезво състояние, или може да остави малките сами в къщи, това е партньор, с който не си заслужава да продължите съвместното отглеждане на детето.


Физическо насилие

Без значение е дали той бие детето или, когато го няма, изкарва гнева си върху вас, бягайте. Да се даде съвет е много по-лесно, отколкото да се направи в живота.


Статистиката обаче сочи, че живот под един покрив с баща, който е способен на насилие, остава следи върху детската психика. Няма значение дали насилието е физическо, вербално или емоционално.


.
Равнодушие

Пробвали сте всичко – семеен психолог, на почивка – само двамата, общо хоби ... но нищо не се е променило. И освен детето нищо вече не ви свързва.
Нито шегите, нито преживяванията, нито интересите. Възможно е вие въобще да не сте били подходящи един за друг, на разликите с течението на времето да са се задълбочили.


Фактът се остава факт – не сте щастливи заедно, а безкрайните скандали ще продължат. По-лесно е да обясните на детето, че мама и татко няма да живеят заедно, вместо то да става свидетел на вашите разправии.


Зависимост

С него – лошо, без него – лошо. Той се изнася, връща се, редуват се трагедии и драми ... Някои наричат това истинска любов. Като в романите или на екрана. Дори употребяват и романтичното определение „взаимна зависимост“.
Трудно се излиза от такава зависимост. Особено за децата.
Вероятно заради тях, отлагате раздялата с няколко години с аргумента поне то да израсне и да тръгне на училище. Или да го завърши. В краен случай – и университета ...
Едва ли има смисъл.


Някой твърдо е решил да си тръгне

Това не е криза на средната възраст, а дълго и добре обмислено решение. Причините могат да са много. Нова връзка, изчерпани възможности ...
Ако родителите манипулирате детето с думите: „Ти, нали няма да ме предадеш“, това не носи за никого полза. А децата, заради които смятате, че сте „се жертвали“ , ще се изпълнят с чувство за вина.
В общи линии плюсове няма, единствено кратко морално удовлетворение.
Източник и снимка: noviteroditeli.bg

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Вероятността за истински успех тази седмица е много по-реална. Вниманието ви може да бъде привлечено от стари идеи или планове за вашето семейство или работа. Ще говорите с правилните хора за осъществимостта на тяхното изпълнение. Някой ще сподели с вас новина, свързана с личен успех или важн...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи