Брой 32 11.VIII-17.VIII. 2024

Разтърсващи драми:

А някога наричах дъщеря си "ангел мой"

Беше 9 часа сутринта. Предстоеше ми операция и се подготвях да тръгна към болницата. Изведнъж сърцето ми внезапно се сви. Обърнах се към другия край на стаята, където дъщеря ми Лара още спеше в топлото си легло. Предишната нощ отново се прибра късно. Беше пияна. От години злоупотребяваше с алкохола, събираше се с разни мъже, напиваха се и пееха песни до сутринта. Тихо се наведох и я погалих по горещата буза: " Лара, аз излизам. Стани да заключиш вратата."


Дъщеря ми отвори подутите си клепачи и лениво се протегна: " Майко, остави ме на спокойствие. Знам всичките ти лекции наизуст.... Заключи се. Не пускай непознати мъже у дома и не си лягай с цигарата. Разкарай се, мога и без твоите указания. Хайде!" - отговори тя, махайки с ръка. Именно с цигара в тази ръка, няколко дни по-късно, съседите открили дъщеря ми мъртва. Лицето й било почернено от сажди и дим, а пръстите - овъглени. В жилището ни почти всичко беше изгоряло. След време разбрах, че роднините ми се консултирали с лекарите, дали не е опасно да ми съобщят за смъртта на Лара, знаейки, че преди броени дни преживях сложна операция. Те решили да изчакат малко и да поемат грижите около погребението.


Ужасът започна преди няколко години, когато дъщеря ми загуби работата и съпруга си. Отчаяна от провалите в живота си, тя посегна към алкохола. Малкият ни град шумолеше като кошер. Мнозина знаеха, че Лара пие, виждаха колко много се измъчвам с нея, но никой не ми протегна ръка за помощ. Всеки месец крадеше пенсията ми, докато накрая се принудих да продам гаража и колата. За съжаление и тези пари заминаха за алкохол и оргии с разни мъже.


От нелепата й смърт изминаха пет години. Пожарът, който я уби, изгори всичко в дома ми. Известно време нощувах при състрадателни приятели и бивши колеги. Но дори и те, давайки ми гостоприемство, успяха да ме огорчат, казвайки, че са късметлии, защото имат свестни и добри деца. Хвалеха ми се с внуците си и критикуваха провала ми като майка. Да започна живота си отново на 70 години, е равносилно на това да изкача Еверест без никаква подготовка. А някога наричах дъщеря си "ангел мой".

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Вероятността за истински успех тази седмица е много по-реална. Вниманието ви може да бъде привлечено от стари идеи или планове за вашето семейство или работа. Ще говорите с правилните хора за осъществимостта на тяхното изпълнение. Някой ще сподели с вас новина, свързана с личен успех или важн...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи