Брой 32 11.VIII-17.VIII. 2022

Необяснимо:

Законът на привличането

Закон за гравитацията или т.н. закон за привличането гласи, че положителните или отрицателните мисли привличат съответно положителни и отрицателни събития в живота на хората.


Законът съществува във философията на Новото мислене като псевдохристиянската окултна тенденция, популярна в САЩ през първата половина на XX век. Законът на привличането се основава на идеята, че хората и техните мисли са създадени от чиста енергия и, като насочва енергията правилно, човек може да промени здравето си, отношенията си и други аспекти на живота.


Привържениците на теорията най-често използват визуализация и пречупване, за да трансформират отрицателни мисли и разрушителни мисли в положителни мисли. Ключов фактор в тази философия е, че за да промени значително негативните ситуации, човек трябва да почувства (чрез визуализация и утвърждения), че вече са настъпили промени.


Смята се, че такава комбинация от положителни мисли и емоции ви позволява да привлечете положителни възможности и опит живота.


Терминът Закон за привличането се появява за пръв път през печат през 1877 г. в книгата на Елена Блаватска, руски философ, окултист и писател. Нейната книга Isis Unveiled or Isis Unveiled, написана на английски език, разкрива религиозните аспекти на философските произведения на Платон, Плотин, Питагор, Парацелс, Джордано Бруно и други, класическите религиозни текстове на християнството, будизма, индуизма, зороастризма и др., с цел признаване на херметическата философия като единствен ключ към Абсолюта в науката и теологията.


Томас Труард също има голям принос за развитието на теорията. Редица негови книги разкриха естествените принципи, управляващи връзката между умствената дейност и състоянието на материята. С учението си той се опита да осигури разумна отправна точка за практическото изучаване на този предмет.


През 20-ти век след появата на впечатляващи публикации от Елена Блаватска и Томас Троуард теорията привлича повече внимание, в резултат на това голям списък от автори публикуват своето виждане за теорията. В своите произведения те често описват своя личен опит от прилагането на закона в живота. Най-широко използваните книги са: Мислете и станете богати (1937) от Наполеон Хил и Силата на позитивното мислене (1952) от Норман Пийл.


През 21 век теорията става по-широко разпространена с появата на филма Тайната (2006 г.), който по-късно излиза в книжен формат през 2007 г. Филмът и книгата привличат много обществено внимание заради теорията, че именно силата на мисленето ни привлича позитивните или негативни събития в живота ни.източник: sanovnik.bg

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Вероятността за истински успех тази седмица е много по-реална. Вниманието ви може да бъде привлечено от стари идеи или планове за вашето семейство или работа. Ще говорите с правилните хора за осъществимостта на тяхното изпълнение. Някой ще сподели с вас новина, свързана с личен успех или важн...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи