Брой 32 11.VIII-17.VIII. 2024

Емоции:

Ако една жена не е засмяна, мъжът е за – смяна

Статистиката показва, че много жени остават във връзка, която ги прави нещастни. Има различни причини за това, но във всички тях се корени тяхната неувереност.


Някои жени никога не напускат деспотичните си съпрузи, защото са твърде привързани или твърде зависими.


Още в началото са виждали проблемите в отношенията, но от любов са си затваряли очите. След това са дошли отговорностите, децата и така 20 години след това нищо не се е променило – освен среброто в косите и бръчиците около очите.


Честа причина за поддържане на токсични отношения е и измамната сигурност, която връзката им дава. Много жени се страхуват да останат сами. Понякога дори подават молби за развод, но скоро след това ги оттеглят. А това е най-глупавото нещо, защото те вече са сами – в мислите и сърцето си.


Парадоксалното е, че дори в нещастна връзка, тези жени се чувстват сигурни. Смятат, че е по-добре да бъдат с лош човек, отколкото с никакъв.


Емоционалната и финансова независимост също играят роля в решението на дамите да останат при грешния мъж. Те са готови да преглътнат тежкия характер и емоционалното или физическо малтретиране, за да се радват на финансова стабилност.


Да останете, или да си тръгнете?
Къде е лимитът – на болката, на разочарованията, на обидите? Кога решавате, че вече не можете да търпите? Кое по-страшно – социалната или емоционалната самота?


Първо трябва да разберете, че се нуждаете от нов живот и бившият ви партньор няма място в него. Балансът изисква време, затова си дайте продължителна пауза, през която да осмислите случващото се. Върнете си стария имидж или изградете нов – по-успешен.


Започнете с малки стъпки и бъдете търпеливи. Промяната ще дойде и ще ви подейства много освежаващо. Гледайте се по-често в огледалото и търсете старите пламъчета в очите, които толкова ви отиваха. Вие сте най-важните във вашия живот, затова си позволете да бъдете понякога и малко егоисти.Източник и снимка: lifezone.bg

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Вероятността за истински успех тази седмица е много по-реална. Вниманието ви може да бъде привлечено от стари идеи или планове за вашето семейство или работа. Ще говорите с правилните хора за осъществимостта на тяхното изпълнение. Някой ще сподели с вас новина, свързана с личен успех или важн...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи