Брой 32 11.VIII-17.VIII. 2021

Разтърсващи драми:

Белезите по лицето ми напомнят, че години наред бях жертва на насилник

Първият път, когато Иван ме удари, беше почти за нищо - само защото поисках да разбера какъв подарък ми е купил за рождения ден. За съжаление любопитството ми приключи с побой. Съпругът ми замахна и ме удари през лицето с очарователната кадифена торбичка, в която имаше златни накити. Празник все пак имаше, но той беше помрачен от горчивите спомени, които нито подаръците на приятелките ми, нито гръмките му обяснения в любов успяха да отмият. Всеки път поводите бяха банални: липса на настроение, лошо сготвена храна, случаен поглед към непознат мъж...


Отначало безропотно търпях, но щом се осмелих да протестирам, силен мъжки юмрук бързо превръщаше оплакванията ми в тихо ридание. И въпреки че ми беше съпруг, аз се страхувах от него. Никога не знаех в какво настроение ще се прибере от работа - подивял звяр или нежен Ромео. А най-интересното е, че всички "доброжелатели" казваха, че щом сме мъж и жена, трябва сами да се оправяме. Последната капка на търпението ми преля на "романтичната вечер", в която се почувствах все едно съм в ада.


Иван си дойде пиян и веднага поиска секс. Отказах му и след като бях принудена да си призная за несъществуваща изневяра, отново последва жесток побой. Търпях го повече от 5 години, докато накрая реших, че и аз съм човек и имам нужда от ласки и топлина. Събрах смелост и подадох молба за развод. Когато бившият ми мъж разбра, че искам да се разделим, ме преби за пореден път. От сигурна смърт се спасих по случайност.


Съседите отдавна не обръщаха внимание на постоянните писъци, които се носеха от нашия дом, но през онази вечер, моя стара приятелка, която гостуваше на родителите си, чувайки виковете ми за помощ, смело се обадила в полицията. Последва съдебен процес и най-накрая съпругът ми беше осъден за домашно насилие. Сега за миналото ми напомнят белезите по лицето ми и силното отвращение, което изпитвам към всички мъже. Цял живот ще се питам едно и също: защо търпях толкова години да ме малтретира?

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Вероятността за истински успех тази седмица е много по-реална. Вниманието ви може да бъде привлечено от стари идеи или планове за вашето семейство или работа. Ще говорите с правилните хора за осъществимостта на тяхното изпълнение. Някой ще сподели с вас новина, свързана с личен успех или важн...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи