Брой 32 11.VIII-17.VIII. 2022

Необяснимо:

Блокирани чакри – ще познаете по проблемите, които имате

Блокирани чакри – ето как да регулирате енергията


Всяка чакра е свързана с определен аспект от живота и ако е блокирана, веднага се проявява като физически или психологически проблем. Но не е толкова трудно да се установи циркулацията на енергия в чакрите. Ще ви дадем най-достъпните препоръки.


1. Кореновата чакра – представлява нашите корени и основа, и е свързана с аспектите на оцеляване.


Местоположение: основата на гръбначния стълб в опашната кост, меките части.


Кои аспекти са свързани: ежедневни житейски проблеми (финанси, хранене и др.), може да възникне умора, разногласия с членове на семейството и обща дезориентация.


Какво да правите?
Визуализирайте потока на разтопена лава под вас (ярко червено). Вървете боси в откритото пространство, спрете и си представете, че от стъпалата ви поникват корени дълбоко в земята. Решаването на всякакви семейни проблеми може да ви помогне да излекувате тази чакра.


Блокирани чакри - ще познаете по проблемите, които имате


2. Сакралната чакра е връзката ни с външния свят и способността да приемаме други хора и нови преживявания.


Местоположение: Долна част на корема, под пъпа.

Свързана с: чувства на изобилие, благополучие, удоволствие и сексуалност. Ако чакрата е блокирана, има хормонален дисбаланс, липса на желание за всякаква активност и проблеми от сексуален характер.


Какво да правите?
Всяко творчество има потенциалната сила да лекува тази чакра, но само ако човек наистина се наслаждава. Сексуалните практики действат по същия начин.


3. Чакрата на слънчевия сплит – нашата увереност и способност да контролираме живота си.


Местоположение: Горната част на корема в близост до пъпа.

С какви аспекти е свързана: самооценка, увереност,самочувствие. От друга страна: нарушения на храносмилателната система, мускулна слабост, нисък имунитет и ниско самочувствие.


Какво да правите?
Анализирайте своя житейски път и избора, който сте направили, опитайте се да намерите и приемете истинското си Аз.


4. Сърдечната чакра – нашата способност да обичаме.

Местоположение: Центърът на гърдите малко над сърцето.


С какви аспекти е свързана: любов, радост, вътрешен мир. Блокираната чакра води до проблеми с кръвното налягане, сърдечни симптоми, гняв, летаргия и страх от любовни преживявания.


Какво да правите?
Визуализирайте ярка бяла светлина в центъра на гърдите си и позволете бавно да се разширява, когато събуждате тази чакра се освобождавате от емоционален дистрес. Също така, добре е да си водите дневник или да поговорите с добър и близък приятел.


5. Гърлена чакра – способността ни да общуваме.

Местоположение: гърло.

С какви аспекти е свързана: общуването, самоизразяването, справедливостта. Блокирането на чакрата води до хипотиреоидизъм, неудовлетвореност и страх или невъзможност за изразяване на себе си.


Какво да правите?
Пейте, танцувайте, пишете, говорете и викайте, изразявайте се, оставяйте настрана страхове и съмнения, защитавайте си личните вярвания и подкрепяйте други хора, техните идеологии, но особено се стремете да бъдете верни на себе си и винаги се показвайте като истински човек.


6. Чакра на третото око – способността ни да се фокусираме и виждаме общата картина.

Местоположение: в средата на челото между очите.


С какви аспекти е свързана: интуиция, въображение, мъдрост, способност за мислене и вземане на решения. Нарушения на чакрата: главоболие, липса на разбиране, объркване и липса на интуитивно зрение.


Какво да правите?
Визуализирайте третото око в средата на челото, слушайте гласа на интуицията.


7. Коронната чакра е най-високата чакра, която представлява способността ни да се развиваме духовно.
Местоположение: връхната част на главата.


С какви аспекти е свързана: вътрешната и външната красота, връзката ни с духовността, чистото блаженство. Всякакви блокажи водят до главоболие, замъглено съзнание, хроничен страх, чувство на разединение, липса на доверие към света/вяра/надежда.


Какво да правите?
Тази чакра представлява връзката с божественото и света на високите вибрации. Визуализирайте светеща бяла енергия, спускаща се отгоре и покриваща върха на главата ви, визуализирайте отваряне и заздравяване на коронната чакра. Говорете (на глас или наум) със своя Висш Аз и поискайте насоки, изцеление и мъдрост.


Ако имате блокирани чакри, това се проявява във физически или емоционален план, много важно е енергията да тече правилно.
Източник и снимка: bukvarche.com

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Вероятността за истински успех тази седмица е много по-реална. Вниманието ви може да бъде привлечено от стари идеи или планове за вашето семейство или работа. Ще говорите с правилните хора за осъществимостта на тяхното изпълнение. Някой ще сподели с вас новина, свързана с личен успех или важн...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи