Брой 32 11.VIII-17.VIII. 2024

Разтърсващи драми: Извадих си поука

Дръж любовника далеч от децата си

Една сутрин напуснах с тях дома и отидох да живея при колежка, която ме прие срещу символично заплащане. Не губех нищо, с него живеехме под наем, тъй че само качих в товарно такси вещи и мебели, които лично бях купувала и му оставих бележка, че ще подам молба за развод. На другия ден ме откри в работата негов приятел. Уведоми ме, че мъжът ми не възразявал да му се махаме от главата при условие, че поема разноските за развода и не го търся за издръжка. Виждах, че ме изнудва, синът бе на 4, а дъщерята на 7 г. , което означаваше, че ще трябва сама да ги отглеждам, но мисълта, че ще съм далеч от него, от юмруците и ритниците му ми даваше сили и надежда, че се справя с всичко.

Не се хваля, но имам златни ръце и чрез приятелка се свързах със собственичка на магазин за ръчни плетива. Показах й какво съм изплела на децата си, тя изпадна във възторг, даде ми прежди и модели започнах да работя за нея, без да напускам службата. Плетях нощем, когато малките спяха, но бях доволна, че си докарвам допълнително пари и няма да търпим лишения.

Там след година срещнах Веско – клиент, купуваше си пуловер, щял да ходи на ски. Не знам какво се случи, но се смутих . Той не откъсваше поглед от мен, от което непозната дотогава топлина плъзна по тялото ми. Предадох на собственичката жилетката, която носех и набързо си тръгнах, а Веско ме догони и спря. Представи ми се и заяви, че отнякъде се познаваме. Знаех, че блъфира, но исках някак си да бъда с него още малко и не отрекох. Дори казах, че и аз имам същото чувство, само дето не си спомням. Покани ме на кафе, дълго си говорихме, после ме изпрати до дома, а на другия ден ми се обади и пожела да се видим.

Когато разбрах, че е ерген на 33 – колкото мен, се уплаших. Веско ме привличаше и пораждаше в сър;цето ми копнежи за близост, обаче аз имах две деца и не желаех флирт и краткотрайна връзка. Споделих му опасенията си, а той ме прегърна и се закле, че от пръв поглед се влюбил и заради мен щял да обича сина и дъщеря ми. Не се плашел от голямо семейство, вярвал че ще сме щастливи. Доверих му се и имаше защо: беше симпатичен и вечно усмихнат, не пиеше, не пушеше, нямаше интимна приятелка, личеше си, че искрено ме желае. И понеже до този момент не познавах изгарящата любов, благодарих на късмета си, че го срещнах.

Може би тези му положителни качества повлияха на децата ми, да се привържат към него и го приемат. В събота и неделя ни водеше ни с колата си на разходка, в сладкарница, на кино или пицария, държеше се толкова приятелски, че веднъж сина ми ме попита може ли да му казва „татко“. Нещо ме жегна и отвърнах да не избързваме. Казах го на шега, а то имало защо.

Два пъти в седмицата оставах да нощувам при него. Децата знаеха, че съм с чичо Веско. Също и колежката ми – хазяйката, която подкрепяше връзката ни.

Две години не зачекнах темата за съжителство, думата „сватба“ не смеех да произнеса. Накрая събрах кураж и го попитах, а отговорът му ме попари. Много пъти обмислял въпроса и все стигал до един и същи извод. Харесвал си живота такъв – спъкоен, без много движение и шум по стаите. Държал на реда и не обичал да му се бърка по рафтове и шкафове... „Какво ни липсва, скъпа? Обичаме се, децата ти са добре, всеки си знае къщата, защо да разваляме магията?“ - заоправдава се той а аз го гледах изумена и не вярвах на ушите си. През всичкото време ме е ползвал за удоволствие, без да поема отговорност за общо бъдеще?! Подведе и децата ми да му повярват и обикнат!

Облякох се набързо, казах му, че това е краят и си тръгнах. Засрамена се прибрах и им разказах всичко. По-добре беше веднага да научат, че повече няма да виждат чичо Веско, но и да знаят защо. А за да не страдат, малко преувеличих нещата. Казах им, че съм го напуснала, защото той смята да се жени за млада жена, която да му роди свои деца, а не да гледа чужди. Омразата често отхвърля обидата, която най-дълго се помни и боли.

Повече не споменаха чичо си Веско, аз пък положих грижи и усилия да го забравят. Той ми звъня настойчиво около месец, после се отказа. Дотам е била и неговата любов. От цялата история си извадих поука и тя е: дръж любовника далеч от децата си!

Димитричка
Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Вероятността за истински успех тази седмица е много по-реална. Вниманието ви може да бъде привлечено от стари идеи или планове за вашето семейство или работа. Ще говорите с правилните хора за осъществимостта на тяхното изпълнение. Някой ще сподели с вас новина, свързана с личен успех или важн...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи