Брой 32 11.VIII-17.VIII. 2022

Любов и секс:

Другата жена, която го кара да се усмихва

Независимо дали е очарователна, или ужасна, майка му играе сериозна роля в отношенията ти с него. Затова тук трябва да пипаш много внимателно.


Майка му го е карала да се чувства добре

И е много вероятно той да иска момиче, което се държи с него по начина, по който тя се е държала, докато той е растял. „Връзката с майка му е архeтип на това, което го кара да се чувства обгрижван и обичан – казва клиничният психолог д-р Лес Пaрът, съавтор на книгата Въпросите, които двойките задават. – И подсъзнателно тази връзка се е отразила на нещата, които го привличат в момента”. Ако тя е изразявала любовта си, като непрекъснато му е казвала колко е специален и като го е хвалила през цялото време, тогава може би той има нужда от вербално доказателство, за да разбере, че го харесваш. Ако мама му е показвала привързаността си, като го е обсипвала с прегръдки и целувки, дори и всеки ден да му се обясняваш в любов, той ще се чувства по-сигурен в чувствата ти, ако същевременно му и ги показваш.


Но не всичко е било перфектно

Дори в момента той да има изключително близки отношения с майка си, годините, прекарани с нея под един покрив, може да са го направили свръхчувствителен към определен вид поведение, което го е наранило, когато е бил малък. „Спомените са толкова силни, че дадена твоя постъпка може лесно да пробуди негативните му чувства от миналото и да го накара да реагира пресилено на определени неща, които правиш“, казва д-р Карен Шърман, автор на Магията на брака! Открий я, Задръж я и я Направи вечна.


Ако майка му рядко е присъствала на училищните му тържества и прояви, той може да ти се обиди, ако забравиш да го попиташ как е минало важното съвещание и да си помисли, че не се интересуваш от живота му. Или да стане сприхав, ако види, че мръщиш вежди при вида на любимите му кецове, защото тя го е критикувала, че се облича твърде размъкнато.


Другата жена, която го кара да се усмихва


Нейното неодобрение не е краят на света

Повечето мъже със свръхвзискателни майки знаят, че тя няма да одобри нито една тяхна приятелка, независимо колко страхотна е. Затова дори и да усетиш подли вибрации от жената, която го е родила, не бързай да мислиш, че нямаш бъдеще с него. Как да разбереш дали това, че тя не те харесва, е проблем? „По неговата реакция“, казва д-р Уилям Дохърти, професор по семейна социална наука в Университета в Минесота, САЩ.


Ако той се опитва да те успокои (като казва: „Тя се държи така с всички в началото, но съм сигурен, че ще те обикне веднага щом те опознае“), това е добре, защото показва, че гледа сериозно на чувствата ти и не се опитва да подцени ситуацията. Но ако за него в поведението й няма нищо притеснително („Какво? Тя изобщо нямаше това предвид!“), внимавай: Може би той никога няма да застане на твоя страна.


Но, въпреки това, се дръж мило

Независимо какво чувстваш към майка му, неговите отношения с нея са били първите, които някога е имал с жена... и най-важните. Той цени мнението й повече от това на всеки друг. Това означава, че дори и да смяташ, че тя се държи напълно неразумно в даден момент (настоява да й ходите на гости всеки уикенд), в никакъв случай не бива да се караш с нея или да го подтикваш да й се противопостави. Той автоматично ще я защити и дори може да те намрази, заради това, че си го поставила в тази ситуация.


Затова, вместо да прибързваш с грубите коментари: „Тя е много обсебваща“, кажи нещо позитивно: „Бих искала понякога през уикендите да бъдем само двамата“. Когато не е в отбранителна позиция, той е много по-склонен да види твоята гледна точка и да направи правилния избор.Източник и снимки: cosmopolitan.bg

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Вероятността за истински успех тази седмица е много по-реална. Вниманието ви може да бъде привлечено от стари идеи или планове за вашето семейство или работа. Ще говорите с правилните хора за осъществимостта на тяхното изпълнение. Някой ще сподели с вас новина, свързана с личен успех или важн...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи