Брой 32 11.VIII-17.VIII. 2022

Животът какъвто е:

Избрах да простя изневярата на съпруга си

Човек никога не знае предварително кога бедата ще се промъкне в живота му. За мен кошмарът нахлу през един летен петък следобед, когато се прибрах по-рано. Бях казала на Веско, че ще посетя зъболекаря си след работа, но закъснях и изпуснах часа си. Влизайки през входната врата, чух как съпругът ми спори с някого по телефона. Щом видя, че съм се прибрала, бързо прекъсна разговора и захвърли мобилния на масата. За съжаление беше твърде късно и не можа да измисли подходяща лъжа.


Срещайки погледа му разбрах, че е направил нещо, което ще ме нарани дълбоко. Веско беше на ергенско парти няколко месеца по-рано и се прибра много пиян. Сега осъзнах защо непрекъснато се чувстваше гузен и защо приятелите ни, които присъстваха на онова парти, ме гледаха странно. Кавгата по телефона, която случайно чух, беше с наша приятелка, която заплашваше да ми каже истината. Със съпруга ми бяхме заедно от седемнадесет години и зад гърба си имах три аборта, като последният се случи преди няколко месеца.


Днес си мисля, че ако не беше изневярата му, мъката и болката щяха да ме парализират. Но в онзи момент вместо да жаля поредната си загубена рожба, аз изпитвах силен гняв към мъжа си. Още същата вечер го помолих да напусне дома ни. Бях толкова ядосана, че не исках нито да го виждам, нито да го чувам. Мислех, че връзката ни е приключила и че никога няма да му простя при никакви обстоятелства. Изминаха няколко месеца, през които непрекъснато плачех, убедена, че разводът е единственият вариант.


С времето яростта ми стихна и осъзнах, че може би след загубата на три деца, Веско също е загубил голяма частица от себе си. Ние така и не потърсихме професионална помощ. Мълчаливо носехме тежкия товар и избягваме да говорим по тази тема. Живеехме в мъртвешка тишина. Ако бяхме споделили с някого как се чувстваме, вероятно щяхме да видим светлина в тунела. Решението дойде само. Една вечер се обадих на съпруга си и го помолих да се прибере у дома. Не беше лесно да открием отново пътя един към друг, но в крайна сметка и двамата разбрахме, че все още се обичаме и си принадлежим. Днес недоразуменията останаха в миналото, обсъждаме проблемите си и се фокусираме само върху това, което наистина има значение - нашата любов.Жанета

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Вероятността за истински успех тази седмица е много по-реална. Вниманието ви може да бъде привлечено от стари идеи или планове за вашето семейство или работа. Ще говорите с правилните хора за осъществимостта на тяхното изпълнение. Някой ще сподели с вас новина, свързана с личен успех или важн...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи