Брой 32 11.VIII-17.VIII. 2024

Любов и секс:

Какво става с организма ни, когато спрем да правим секс

"Щастлива връзка, отлични отношения, хармония и разбирателство... ако и сексът беше наред, щеше да е чудесно, нo уви, не е.".


Горе долу така звучи историята на сексуалния живот на почти всяка двойка, която е прекарала повече от 10 години заедно.


Истина е, че с течение на времето еротичните чувства изчезват. Пеперудите вече не пърхат в стомаха, а въпрост кой ще изхвърли бокулка и кой ще закара колата на автомивка започват да придобиват катастрофално звучене.


Понякога наскърбени от поведението на партньора си, друг път влюбени в съседа или симпатичния нов колега, ние жените често се оказваме в капана на ..."боли ме главата" и "обещавам ти утре, днес съм уморена". Накрая се оказва, че за последно сте правили секс... я се сетете кога... май миналия месец, или беше след Коледа?


Каквато и да е причината сексът да не се случва в живота ви, независимо дали сте в дълга връзка, или пък наскоро сте останала сама и искате да пазите свободата си за известно време, добре е да знаете какво точно се случва с тялото ви, когато страстните нощи отсъстват от живота ви.


Ох, пак съм нервна

"Май й е малко сексът.". Това е изразът, който можете да чуете за почти всяка жена около 40-те, която е видимо нервна и напрегната. Е, знаем, че не е честно, но пък според лекарите си е съвсем вярно. Когато парвим секс, в тялото ни се отделя хормонът на щастието. Когато водим монашески живот и ласките не се случват, в тялото хормоните на стреса взимат превес. Равносметката: Да, жените които не правят редовно секс са нервни. И да, личи им.


Грип и кашлица, или една нощ с този мъж?


Винаги когато се чудите дали да прекарате една нощ с някой мъж, трябва да знете, че преди всичко сексът е здраве. Защо ли? Защото повишава имунитета. Всеки път когато правите секс, организмът отделя специфичния хормон ДХЕА, който стимулира имунната система. Освен че пази от грип, този хормон подобрява настронието и спомага за по-добрия вид на кожата.


Така че... още ли се чудите дали сексът с непознат си заслужава. Я прочетете предните изречения още веднъж...


Вече просто не ми се прави секс

Казват, че апетитът идва с яденето. Горе долу това важи и за сексуалното желание. Спрете ли да правите секс за повече от година, тялото преминава в режим "монахиня" и естественото желание за еротични забавления започва да намалява. С една дума - нагонът заочва да закърнява. Така че - не се оставяйте дълго време на сухо, а ако пък един ден решите да не се жените и да вземете две котки, знайте, че може би повече никога няма да имате нужда от секс.Източник и снимки: woman.bg

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Вероятността за истински успех тази седмица е много по-реална. Вниманието ви може да бъде привлечено от стари идеи или планове за вашето семейство или работа. Ще говорите с правилните хора за осъществимостта на тяхното изпълнение. Някой ще сподели с вас новина, свързана с личен успех или важн...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи