Брой 32 11.VIII-17.VIII. 2022

Животът какъвто е:

Когато мъжът ти 10 г. те лъже, че е влюбен, а после разбираш, че мрази секса с теб

Любовните отношения винаги ще бъдат сложна тема и то най-вече, когато става дума за собствените ни такива. Ситуацията отстрани би могла да изглежда простичка, но ние сякаш се намираме в задънената улица на отчаянието и единствено терапевт може да ни посочи светлината в тунела. Следващата история е за една жена, която цяло десетилетие е живяла в лъжа. След толкова години брак и две деца мъжът ѝ съобщава нещо, което преобръща целият ѝ свят:


„Със съпруга ми сме щастливо женени от 10 години и имаме две прекрасни дъщери. Никога не сме имали проблеми в спалнята и досега всичко там е било много взаимно. Ако и на двамата ни се правеше секс – правехме, ако ни се почиваше – се гушкахме и в това нямаше нищо лошо. Мислех, че сме щастливи и си пасваме идеално. Да, никога не сме експериментирали, не сме гледали порнофилми заедно, не сме се отдавали на ролеви игри, но сякаш и не ни беше нужно. Небето над любовта ни изглеждаше съвсем ясно и наистина се чувствах щастлива, докато един ден той не ми заяви нещо ужасно.


жена


Думите му ми дойдоха като гръм, когато ми сподели, че аз изобщо не го възбуждам. Обвини ме в това, че не нося маникюр, косата ми е твърде къса и никога не нося червило, а и не ме бивало особено в леглото. Просто така, от нищото!


жена


Няколко минути по-късно, когато започнах да идвам на себе си, го попитах тогава защо е правил секс с мен толкова години, а отговорът му беше кратък и болезнен – от безизходица. След това просто се обърна и излезе. Какво да правя и защо се случи така?“, Ани.


Отговорът на експерта:

Първо искам да кажа, че нито една жена не заслужава да чуе тези думи и искрено съжалявам за това, което ти се е случило. Толкова е грубо!


За огромно съжаление, на повечето хора им е трудно да говорят за секса и за собствените си фантазии и желания. Причините за това са много, но най-вече не можем да намерим точните думи и начин да бъдем напълно откровени с партньора. Също така го има и страха, че любимият ни човек няма да ни разбере и ще приеме желанията ни за ненормални и извратени.


двойка


За хубавите сексуални отношения, е нужно да има много доверие вътре в двойката, от значение и опитът на всеки от партньорите.


Хората просто много често крият истинските си желания в секса, потискат ги и не осъзнават, че това вреди на връзката. Либидото е огромна сила, а незадоволените фантазии могат да докарат партньора до агресия и озлобление. Търпението му от собственото потискане на желанията се изчерпва и разговорите с любимия човек постепенно се превръщат в упреци и скандали.


Що се касае до конкретната ситуация, с твоя човек трябва да поработите върху изграждането на доверие, стабилна комуникация, която да е най-вече в посока секс. Защото както Лев Толстой е казал: „Най-мъчителната трагедия е била, е и ще бъде тази в спалнята.“Източник и снимки: woman.bg

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Вероятността за истински успех тази седмица е много по-реална. Вниманието ви може да бъде привлечено от стари идеи или планове за вашето семейство или работа. Ще говорите с правилните хора за осъществимостта на тяхното изпълнение. Някой ще сподели с вас новина, свързана с личен успех или важн...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи