Брой 32 11.VIII-17.VIII. 2022

Животът какъвто е:

Любовта на живота ми ме напусна по време на пандемията

Сутринта на 5 март беше като всяка друга. Гаджето ми излезе от апартамента за работа, докато аз допивах кафето си. Десет минути по-късно получих съобщение с текст: "Приятен ден" и емотикон сърчице. Отидох на работа, в края на работния ден се видях за по питие с приятели. Докато се прибирах, мислих какво ще си сготвим за вечеря. Но когато влязох в нашия дом онази четвъртък вечер, сякаш животът ми се срина.


Наведох се да го целуна, както правя всеки ден, но нещо в погледа му се беше променило. Видях нещо, което завинаги ще помня. Погледът му каза всичко, без да се налага да казва и дума. Не забелязах куфарите му в спалнята, докато не стана, след като неочаквано и внезапно ми каза, че всичко между нас е свършило. Човекът, който преди седмици настояваше да насрочим дата за сватбата си и чертаеше планове за съвместен живот. Човекът, който казваше, че иска да имаме деца съвсем скоро. Мъжът, който ми повтаряше, че никога не е бил по-щастлив и по-влюбен.


Говореше много, но нито една дума не можах да разбера. Изведнъж вече не искаше да се жени, не беше сигурен, че изобщо иска деца и не можеше да ми даде това, което заслужавам. През тези няколко минути чувствах, че подът пропада под краката ми. Когато излезе и вратата се затръшна след него, се строполих на дивана. Но не знаех, че нещата ще станат още по-лоши. Няколко дни по-късно обявиха световна пандемия. Сега апартамента, който някога бяхме нарекли дом, беше по-пуст и тих от всякога.


Ако има урок, който научих през 2020 г., това е, че никога не можем да знаем какво ще ни донесе бъдещето. Какво правиш, когато единственото нещо, което не си предполагал, че ще ти се случи, всъщност ти се случва? Това, което научих, е никога да не се страхуваш да поискаш помощ от близките си. Приятелите и семейството ми ме подкрепиха изключително. Не ме оставяха сама. Припомниха ми, че безусловната любов съществува.


Да бъдеш уязвим и да говориш за болката не е лесно, особено в свят, в който хората представят само лъскавата страна на ежедневието си. Но опитът ми ми напомни нещо - че всички трябва да бъдем хора. Всички можем да се справим с неочаквана раздяла и да преживеем пандемия.Източник и снимка: jenite.bg

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Вероятността за истински успех тази седмица е много по-реална. Вниманието ви може да бъде привлечено от стари идеи или планове за вашето семейство или работа. Ще говорите с правилните хора за осъществимостта на тяхното изпълнение. Някой ще сподели с вас новина, свързана с личен успех или важн...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи