Брой 32 11.VIII-17.VIII. 2023

Разтърсващи драми:

Майка ми непрекъснато ми внушава чувство за вина

Имам проблем с майка ми - на нея отдавна й харесва ролята на жертва и непрекъснато се опитва да събуди у мен чувство за вина. Много е добра в това, тъй като рядко мога да й откажа нещо. На 33 години съм, но все още не съм отпразнувала нито една Нова година с приятели и познати. Дори когато с приятелка отиваме на кафе, тя също идва с нас. Не ме оставя да си поговоря насаме с нея и ме принуждава да я прибера у дома, тъй като не можела да се справи сама.


Непрекъснато има някакви изисквания, като например: " Засади ми цветя, почисти къщата, прекопай градината, извикай майстор и т.н.". Неотдавна започна практически да ме принуждава да я даря с внук: " Ти го роди, дай ми го и прави каквото искаш." Има обаче една важна подробност - не ми е дала нищо в живота. В училище никога не се застъпваше за мен, дори елементарни вещи не ми е купувала, не я интересуваше болна ли съм или здрава.


Опитах се да поговоря с нея, попитах я защо ме кара да се чувствам виновна, но тя за пореден път отказа да ми обърне внимание. А аз всячески се старая да й помагам. За да плащам скъпите й лекарства, работя на две места. Но когато си счупих ръката или лежах в болницата с алергия, когато бях вкъщи с температура 39 градуса, майка ми не стъпи да види как съм. Как да спра да се чувствам виновна?

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Вероятността за истински успех тази седмица е много по-реална. Вниманието ви може да бъде привлечено от стари идеи или планове за вашето семейство или работа. Ще говорите с правилните хора за осъществимостта на тяхното изпълнение. Някой ще сподели с вас новина, свързана с личен успех или важн...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи