Брой 32 11.VIII-17.VIII. 2022

Разтърсващи драми:

Майка ми цял живот ме сравняваше с другите

Майка ми никога не видя нещо добро в мен. Дали се отнасяше до образованието ми, спорт или хоби, винаги бях по-лоша от съседката Таня или от братовчедка ми Мима. Или оценките ми не са същите като тези на Вяра, момичето от долния етаж, или не съм кадърна като Светла, която учеше цигулка и успя да влезе в института. Така измина цялото ми детство.


Малко след като съм се родила, баща ми напуснал майка ми, казвайки, че все още не е готов за отговорност и не иска да се занимава с мен. Тя е страдала много и с времето болката й се превърнала в омраза. Майка ми, разбира се, не го каза открито, но аз го усещах. Най-тежко ми беше, когато с приятелката си обсъждаха успехите на дъщеря й. Вместо да ме похвали за постиженията, майка ми ме поглеждаше и укорително казваше: " Щастливка си с толкова умно дете."


Подозирах, че има труден характер и именно заради това баща ми я напуснал. Стараех се да не обсъждам тази тема, защото се страхувах от гнева й, и че може още повече да ме намрази. Искрено не разбирах радва ли се на чуждия успех или просто завижда? Страдах, че никога не ме хвали и постоянно ме унижава пред близки и познати.


До ден днешен съм убедена, че нямаше причина да ме сравнява с други момичета, камо ли да ме обижда. Разбира се, не изпъквах като братовчедка ми Мима, но не бях и толкова лоша. Средна ученичка със средни оценки и приличен външен вид. Родителите на съучениците ми бяха доволни дори и на четворка, а майка ми публично ме обвиняваше, че не се старая достатъчно. Класният ни ръководител, който беше строг човек, веднъж й направи забележка, че не е справедлива към мен.Следва продължение:

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Вероятността за истински успех тази седмица е много по-реална. Вниманието ви може да бъде привлечено от стари идеи или планове за вашето семейство или работа. Ще говорите с правилните хора за осъществимостта на тяхното изпълнение. Някой ще сподели с вас новина, свързана с личен успех или важн...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи