Брой 32 11.VIII-17.VIII. 2023

Животът какъвто е:

Моят свят се разпадна, когато съпругът ми поиска развод

На пръв поглед бракът ни беше перфектен. С Алекс бяхме родители на три красиви деца и собственици на голяма двуетажна къща. През лятото пътувахме в чужбина, а на входа на гаража бяха паркирани две модерни коли. Съпругът ми печелеше много пари като ръководител на голяма експортна компания. Вечно усмихнати и приветливи, пред обществото бяхме идеалното семейство. Всъщност не бяхме чак толкова щастливи и през повечето време се преструвахме, че всичко между нас е наред.


Една вечер, след като децата си легнаха, Алекс хвърли бомбата. Най-малката ни дъщеря беше само на 4 години, Крис на осем, а Нина на 12 години. Без предупреждение той седна на леглото и се опита да ме придърпа към себе си. Но не защото бяхме влюбени един в друг, а защото искаше да ме гледа в очите, докато казваше ужасните думи: "Мария, искам развод." От този момент нататък всичко се промени. В началото не разбрах добре казаното, но щом осъзнах чутото, изпаднах в шок. Изведнъж ми се повдигна и се наложи бързо да изтичам в тоалетната.


Няколко часа стоях заключена в банята. Когато излязох, Алекс спокойно спеше, сякаш нищо не беше се случило. Следващата сутрин беше кошмарна. Плачейки поисках обяснение от мъжа си, а той простичко отговори, че между нас отдавна липсва разбирателство. Днес знам, че в живота му е имало друга жена, но той така и не ми призна тогава. Раздялата ни ми се отрази не само емоционално, а и финансово. Защо никога преди не съм мислила за това? Защо бях толкова сигурна, че ще бъдем заедно през всичките си дни?


Получавах малка заплата и едва ли бих могла да изхраня с нея децата си. Съпругът ми ръководеше домакинството и плащаше текущите сметки. Къщата и колите бяха негово лично имущество. След развода Алекс прояви разбиране и ни купи тристаен апартамент, в който се преместих с децата. Децата страдаха. Не само заради раздялата ни, а защото бяха принудени да се преместят от голямата ни хубава къща с батут в градината в малък апартамент. Наложи се да си намеря по-добре платена работа.


За щастие родителите ми помогнаха и когато се налагаше да работя извънредно, те се грижиха за децата. Благодарение на тях, сестра ми и моите приятели, все пак успях да си стъпя на краката. Онова, от което най-много ме болеше беше, че Алекс забрави за Нина, Крис и Ана. Не се интересуваше от проблемите им и дори през уикендите отказваше да ги вземе. От луксозния и спокоен живот преминах към уморително ежедневие. Вече не можех да си позволя да отида на фризьор и масажист, или да си купя нови дрехи и обувки.


Оттогава изминаха четири години. Понякога се чувствах толкова зле, че едва намирах сили сутрин да стана от леглото. Днес обаче имам добре платена работа и поне веднъж седмично водя децата на сладкарница. Алекс живее с втората си съпруга и неотдавна им се роди момиченце. Въпреки онова, което ми причини, не го мразя и не завиждам на щастието му. Самата аз имам нови интереси и приятели. Най-хубави са вечерите, когато с децата се гушкаме заедно. Все още сме прекрасно семейство.


Мария

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Вероятността за истински успех тази седмица е много по-реална. Вниманието ви може да бъде привлечено от стари идеи или планове за вашето семейство или работа. Ще говорите с правилните хора за осъществимостта на тяхното изпълнение. Някой ще сподели с вас новина, свързана с личен успех или важн...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи