Брой 32 11.VIII-17.VIII. 2022

Емоции:

Можеш да си сигурен единствено в чувствата на човек, който се е сблъскал с тъмната ти страна и не те е оставил в мрака

Нашите тъмни страни са емоциите и качествата ни, които бихме искали да изчезнат. Те не се вписват в образа, който искаме да изградим, но са част от нас. И те няма да изчезнат. Това може да е нашата чувствителност, гняв, апатия, ревност, агресия, завист.


Не можем да крием дълго тъмната си страна, защото тя е нашата сянка. В зависимост от обстоятелствата, които се променят около нас, тя се появява или се скрива. И не трябва да се срамуваме от себе си. Можем да работим върху това, което виждаме, че ни пречи и ни спъва по пътя към набелязаната цел.


Ако партньорът ни се е сблъскал с тъмната ни страна и въпреки това, не се е отказал от нас, означава, че наистина ни обича. Когато той ни приема с миналото ни, със слабостите и недостатъците ни и проявява толерантност към страховете ни, връзката ни може да премине през всякакви житейски бури.


И обратно – когато обвиняваме човека до нас заради неразрешените му страхове, тъмните му страни и негативни емоции, той се настройва срещу нас. Така както всеки човек има сянка на слънчева светлина, така и всеки има тъмна страна.


Никой не може да е винаги безгрешен, да притежава само добродетели, да реагира по най-добрия начин. Въпросът е колко често позволяваме на демоните в нас да излязат навън и колко е силна волята ни, за да ги контролираме.


Преди да търсим разбиране за тъмната си страна обаче, се налага да научим нещо повече за нея. Трябва да разберем какво ни провокира да отключваме лошата си версия и как можем да я преодоляваме.


Научете се да изследвате негативните си емоции като гняв, страх, срам. Поемете отговорност за действията си под тяхно влияние. Започнете да изпълвате душата си със светлина и да оставите по-малко място за мрака в нея.
Източник и снимка: lifezone.bg

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Вероятността за истински успех тази седмица е много по-реална. Вниманието ви може да бъде привлечено от стари идеи или планове за вашето семейство или работа. Ще говорите с правилните хора за осъществимостта на тяхното изпълнение. Някой ще сподели с вас новина, свързана с личен успех или важн...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи