Брой 32 11.VIII-17.VIII. 2022

Разтърсващи драми:

Най-добрата ми приятелка не можа да преодолее развода си

Ангелина е една от най-добрите ми приятелки още от началното училище. Когато се омъжи за Хари, аз бях шаферка на сватбата. Тъй като с Ангелина сме много близки, приятелството ни продължи и напред във времето. Срещахме се почти всяка седмица и често разговаряхме по телефона. Изминаха няколко години. Но веднъж, на една от поредните ни срещи, ми направи впечатление, че приятелката ми не изглежда добре. Беше отслабнала, а в очите й се четеше отчаяние. Притеснена я попитах какво се случва и тогава плачейки тя ми разказа, че Хари се е влюбил в друга и иска развод. Шокирана от чутото, буквално онемях. Няколко месеца по-късно двамата се разведоха.


След развода бившият й съпруг и любовницата му си купиха собствен дом. Измина време, а Ангелина отказваше да приеме случилото се. По принцип приятелката ми е разумен човек, но тогава просто не беше на себе си. Чувахме се няколко пъти седмично и всеки път звучеше все по-отчаяно. Въпреки че всячески се опитвах да я подкрепям, в един момент търпението ми свърши. С времето всички започнахме да се уморяваме от постоянната й депресия и сълзи. Новата съпруга на Хари се казваше Лора. Полудяла от ревност, Ангелина се опита да саботира срещите между децата и бившия й съпруг.


За съжаление тези, които страдаха най-много от това положение, бяха Алекс и Михаил. Горките, живееха в ужас. Нямаха право да говорят за баща си, страхувайки се, че майка им ще се ядоса и ще започне да бълва негативизъм срещу него и жена му. Лора имаше двегодишна дъщеря от предишна връзка и беше очевидно, че Алекс и Михаил много я обичат, но заради омразата на майка си, криеха чувствата си към момиченцето. Всичките ми опити да вразумя приятелката си, удряха на камък.


В крайна сметка поведението й се отрази на децата. Един ден те избягаха и не искаха да се върнат при нея. Първоначално Ангелина отказа да приеме случилото си и реши, че бившият й съпруг ги е подлъгал. Няколко дни по-късно тя ми се обади и ми каза, че си е запазила час при терапевт. Щастлива от намерението й, я окуражих да потърси професионална помощ. Изминаха няколко години. За щастие приятелката ми се възстанови и днес живее с друг мъж, от когото неотдавна роди дете. Ангелина най-накрая прие Лора и макар че никога няма да бъдат най-добри приятелки, сега пият кафе заедно, водейки нормален разговор.

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Вероятността за истински успех тази седмица е много по-реална. Вниманието ви може да бъде привлечено от стари идеи или планове за вашето семейство или работа. Ще говорите с правилните хора за осъществимостта на тяхното изпълнение. Някой ще сподели с вас новина, свързана с личен успех или важн...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи