Брой 32 11.VIII-17.VIII. 2022

Животът какъвто е:

Най-добрата ми приятелка се подигра с тайните, които й споделих

С Мина се познавахме от 20 години и я смятах за една от най-добрите ми приятелки. Като по-млади, се движехме в една компания, но щом пораснахме и се сдобихме със семейство и работа, нашата малка банда се разпръсна. Когато се разведох преди година, Мина застана до мен и ме подкрепи. Самата тя неотдавна също се беше развела и след развода, гребеше с пълни шепи от живота. Мина бе най-кротката и отстъпчивата сред нас. Винаги намираше начини да ни накара да се забавляваме. Разказваше с насмешка истории за приятели и колеги. Една вечер двете се заговорихме за старите времена, чудейки се какво се е случило с бандата ни. Мина реши да ги издири и наистина намери някои от тях във фейсбук. Скоро след това всички си определихме среща. Не можех да не се усмихна.


Нямах търпение да се видим и най-вече защото Антон, моята стара любов, също щеше да дойде. Преди много се харесвахме, но някак си нещата между нас не се получиха. Може би Антон е неженен? Побързах да отблъсна тази мисъл. Седмица по-късно се събрахме в кафенето в центъра на града. Атмосферата беше приятна и с лекота намерихме отново общ език. С компанията обсъдихме децата, брачните ни половинки и не на последно място поговорихме за добрите стари времена. С напредване на вечерта с вълнение разбрах, че Антон е свободен. Прибрах се вкъщи по-рано, защото на другия ден бях работа. Преди да си тръгна, той ме дръпна настрани и ме покани лично да се видим.


С разтуптяно от радост сърце, казах: "да". Срещата мина чудесно и беше напълно естествено да поканя Антон у дома. Докато седяхме един до друг на дивана, старият ми приятел спомена, че съм все така забавна и красива, каквато бях преди. Отговорих му с усмивка. Само след две седмици компанията отново се събра. Докато вечеряхме, Мина забавляваше останалите с няколко не толкова ласкави истории за мен. Това бяха лични преживявания, които споделих с нея, уверена, че ще ги запази в тайна. И ето че сега всички се заливаха от смях, а аз почервенях от срам. Освен всичко друго, Мина разказа и за прелюдията към развода ми, подчертавайки онази част, когато съпругът ми ми каза, че не може да продължи да живее с толкова студена и безинтересна жена.


В действителност той се беше влюбил в друга, но Мина удобно изпусна малката подробност. Почувствах се предадена. На следващия ден се опитах да поговорим, но тя се засмя и отговори, че просто се е забавлявала. Така и не осъзна, че това е предателство и се чувствам наранена. В този момент разбрах, че и аз като нейните колеги бях сведена до един смешен анекдот, щом ми обърне гръб. Още няколко пъти се срещнахме, но приятелството ни не оцеля. Обаче сега се виждам с Антон всеки ден.

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Вероятността за истински успех тази седмица е много по-реална. Вниманието ви може да бъде привлечено от стари идеи или планове за вашето семейство или работа. Ще говорите с правилните хора за осъществимостта на тяхното изпълнение. Някой ще сподели с вас новина, свързана с личен успех или важн...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи