Брой 32 11.VIII-17.VIII. 2023

Животът какъвто е:

Не обичам зет си и нищо не мога да направя по въпроса

Не обичам зет си, но нищо не мога да направя по въпроса. Никакви аргументи на разума, интимни разговори със собствената съвест и опити да се абстрахирам от емоциите не помагат. Уж на шега се превърнах в тъщата от вицовете, въпреки че се смятам за умен, интелигентен човек. Най-лошото е, че много се страхувам да не навредя на дъщеря си. Искам тя да бъде щастлива, но просто не мога да устоя, когато този човек е наблизо.


Зетят е чужд човек!

Той е непознат! Честно казано, не го харесах от пръв поглед. Винаги съм вярвала, че Дана може да избере някой по-добър, по-богат, по-умен, по-интелигентен. А той, представете си, обича бирата и футбола. Програмист е, вечно виси на компютъра и когато им гостувам, ме поздравява с гръб, разговарям с гърба му, неговият гръб ми отговаря с въпросите „да”, „не” - и не се откъсва от екрана. Пералнята им е развалена вече втори месец и не мисли да я поправи. Дана е бременна в петия месец и се чудя как ще се справи.


Опитах се да направя забележка на дъщеря ми, но тя се обиди и аз се отказах да я вразумявам. Честно казано, буквално всичко ме дразни в него и това е на някакво физиологично ниво, не мога да си го обясня. Не мога да разбера как Дана не се обижда от поведението му, въпреки че също като мен разговаря с гърба му и на него носи сандвичи. Ако живеехме в една и съща къща, щях да полудя. Добре е, че живеят отделно!


Мечтаех за различен зет

Анализирах ситуацията и това разбрах. Първо, наистина се надявах дъщеря ми да си намери по-добър съпруг. Честно казано, малко ми омръзна да живея в интерес на децата и тлеех надежда, че когато дъщеря ми се омъжи, съпругът й ще поеме пълното й осигуряване. Надявах се на малко облекчение, че някой ще се погрижи за нея. Не става въпрос за пари и кожени палта. Исках да спра да се притеснявам с проблемите й, да се почувствам по-свободна и да имам време най-накрая да поживея за себе си.


И какво се получи? Той стои на компютъра и играе игрички, жена му е бременна, а аз влача пълни торби с храна. Изненадани ли сте, че не го харесвам? Е, добре, разбирам, че е трудно да се намери работа в момента (въпреки че добрите програмисти могат да печелят много). Но защо поне не мисли да поправи тази проклета пералня? Той дори не ме посреща, за да ми помогне с чантите, които аз, между другото, нося до тях. Зетят е още дете, абсолютно несериозен. Знам, че с дъщеря ми се обичат и все пак не ми харесва.


Несбъднати надежди

Има втора причина. Аз съм "над четиридесет" и определено знам цената на дамските романи и женските мечти. Ако един мъж в самото начало на връзката подари четка за зъби и роза за рождения й ден, година след сватбата и това няма да подари, а когато тя излезе в отпуск по майчинство, ще започне да я упреква за всяка стотинка. Много работи сочат какъв ще бъде мъжът в брака. Защото, каквото и да се каже, повечето търсят замяна на майка си в съпругата, нейната защита и грижи.


И щом внучето ми се роди, това също ще се превърне в мой проблем, защото сега, когато е бременна аз нося чанти, тя сервира сандвичи, а той седи на компютъра и играе на игрички. Така че дъщеря ми вече има едно „дете“. Но го обича. Те са заедно от три години и никога не са се карали. Той не е груб с нея, помага й да си обуе ботушите. С една дума, има нещо в отношенията им и само това „нещо“ крепи вярата в мен, че някой ден този чужд и неприятен мъж ще стане за дъщеря ми това, което винаги съм искала за нея - защитник, опора, герой, който е в състояние да се бори за семейството си.

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Вероятността за истински успех тази седмица е много по-реална. Вниманието ви може да бъде привлечено от стари идеи или планове за вашето семейство или работа. Ще говорите с правилните хора за осъществимостта на тяхното изпълнение. Някой ще сподели с вас новина, свързана с личен успех или важн...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи