Брой 32 11.VIII-17.VIII. 2022

В света на известните:

Не отдавайте сърцето си с лекота. Нека хората се потрудят, за да го получат

Джон Траволта няма друго образование, освен курсове за пилот, въпреки че актьорът има разрешителни за пилотиране на десет различни модела самолети. Заради танците Траволта напуска училище и никога не съжалява за това.


Ролята на танцьора във филма „Треска в събота вечер“ от 1977 г. за един миг го прави суперзвезда.


Огнените танци в диско стил и неподражаемата походка под „Staying Alive“ на BeGees покоряват сърцата на публиката и донасят на младия актьор първата номинация за „Оскар“ за най-добра мъжка роля, а диско културата получава невероятна популярност в Съединените щати.


Година по-късно „Брилянтин“ става хит по цял свят и циментира звездния статут на Траволта.


Кариерата му позамира за около 15 години, когато изневиделица Куентин Тарантино кани вече позабравения актьор за ролята му в „Криминале“.


И до днес танцът му с Ума Търман си остава една от най-култовите сцени в историята на киното:

Танците са част от моята душа. Аз обичам да танцувам и това прави хората и мен щастливи.


Като актьор предпочитам малък екип, по-малко контрол и суета и повече свобода за себеизразяване.


Актьорството е смес между късмет и избор. На мен ми провървя.


Човек се чувства жив дотогава, докато се чувства полезен за останалите.


Не отдавайте сърцето си с лекота. Нека хората се потрудят, за да го получат.


Имам си семейството, актьорството, имам също летенето, религията ми, имам страст към доста неща, освен това приятелите ми, имам много приятели.


Най-прекрасният момент в живота е, когато можеш сам да избираш съдбата си.


Когато всичко друго се провали, промени тактиката!От 1991 г. Джон Траволта е женен за актрисата Кели Престън, с която имат три деца.


През 2009 г. те губят 16-годишния си син Джет. Момчето страда от аутизъм и умира от епилептичен припадък в банята. Това се случва по време на почивка на семейството на Бахамите.


Година след трагедията Траволта публикува на страницата си във Facebook сърцераздирателно писмо до сина си:


Казват, че най-тежко е да загубиш родителите си. Мога да ви уверя, че това не е така. Най-трудното нещо, което може да има в този свят – това е да загубиш детето си. Което си отгледал, което си наблюдавал всеки ден, на което всеки ден си давал любов. Синът ми беше всичко за мен. За 16-те години, в които бяхме заедно, той ме научи на безусловна любов. Животът е кратък. Деца, прекарвайте време с родителите си! Родители, прекарвайте време с децата си! Защото един ден, когато вдигнете глава от телефоните си, те може и да не са наоколо. Това, на което наистина се научих, е да живея и обичам така, сякаш това е последният ми ден.Източник и снимки: chetilishte.com

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Вероятността за истински успех тази седмица е много по-реална. Вниманието ви може да бъде привлечено от стари идеи или планове за вашето семейство или работа. Ще говорите с правилните хора за осъществимостта на тяхното изпълнение. Някой ще сподели с вас новина, свързана с личен успех или важн...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи