Брой 32 11.VIII-17.VIII. 2024

Емоции:

Не всички бури идват, за да унищожат живота ти. Някои идват, за да почистят пътя ти

Житейските бури идват неочаквано и страхът ни от тях произлиза точно от това. Лошите новини идват тогава, когато не ги очакваме. Изпитанията се изпречват на пътя ни в най-неподходящия момент – безработица, лични проблеми, разочарования от приятели, страдание и самосъжаления.


Всичко това обаче не идва, само за да направи животът ни по-труден, но и за да го разчисти от грешните хора, прикритите врагове, неподходящата работа.


По време на житейските бури е нормално да се паникьосаме и да се страхуваме. Те ни носят несигурност от бъдещето. Не знаем как да се справим с изпитанията. Естественият им отговор е страхът и съмнението, пред които отстъпват вярата в собствените ни сили. Нямаме контрол над случващото се и се чувстваме безсилни.


В тежките моменти не трябва да забравяме, че след тях ще настъпи спокойствие. Ако преодолеем нормалния си страх и имаме повече вяра, те ще отминат по-бързо. След всяка житейска буря ще ставаме по-силни и устойчиви и все по-малко ще се страхуваме, защото вече сме се сблъсквали с какво ли не.


Вселената ни изпраща промени, когато ние самите не можем да променим живота ни. Тя ни подтиква да вземем определени решения, за да разчистим пътя си и да открием вярната посока. Ако се стремим към светлината, вместо да се предаваме пред мрака, ще поемем контрола в свои ръце.


Животът ни е пълен не само с житейски бури, но и с много хубави моменти. Точно те трябва да бъдат най-силната ни мотивация. И когато ни е най-тежко, трябва да мислим за светлата страна на живота, за щастливите моменти, за любовта.


Трябва да приемем, че трудностите са само част от нормалния ход на живота и те нямат за цел да ни унищожат. С тази нагласа можем да минем през всякакви изпитания и да преодолеем и най-големите си страхове.


Източник и снимка: lifezone.bg

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Вероятността за истински успех тази седмица е много по-реална. Вниманието ви може да бъде привлечено от стари идеи или планове за вашето семейство или работа. Ще говорите с правилните хора за осъществимостта на тяхното изпълнение. Някой ще сподели с вас новина, свързана с личен успех или важн...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи