Брой 32 11.VIII-17.VIII. 2023

Емоции:

Немъжествено за мъжете

Откакто свят светува е прието, че мъжът е глава на семейството. Той е стожерът в дома. От него се очаква не само да осигури материалното благополучие, но също да даде пример, достоен да бъде унаследен. И ако в днешно време жените понякога са повече мъже от мъжете, все още нежният пол очаква от мъжа да бъде стабилен, да бъде опора, подкрепа, сигурност, дом.


Ето кои качества на мъжете са крайно немъжествени и отблъскващи за дамите:


1. Клюкарстване.

Това качество е сякаш запазена марка за жените. И ако някои мъже се дразнят особено много на подобно поведение у приятелките си, то представете си обратното. Никак не е мъжествено да се обсъжда, клюкарства. Издава ниско самочувствие, неувереност, а и завистлив характер.


2. Страхливост.

Всеки се страхува. Но ако в тъмното мъжът до вас ви хване за ръка, защото го е страх например, е меко казано, тъжно.


3. Плахост.

Неувереност, прекалена предпазливост, суетене, вътрешни противоречия, съмнения – това не са привлекателни качества у един мъж. Нека го виждаме уверен, категоричен, разумен.


4. Плач.

Трогателно е мъжът да заплаче. Понякога. Представете си обаче едно постоянно сълзене на романтичен филм или при най-малката житейска несгода. Не е толкова привлекателно, нали?


5. Да говори умалително.

Прекалено многото умалителни не са никак привлекателни. „Да си навия часовничето, че утре раничко ще ставам.“ Признайте си, че в съзнанието ви не изниква образ на привлекателен и стабилен мъж.


6. Да ръкомаха.

Прекалената емоционалност не е изобщо привлекателна у мъжа. Често неин израз е ръкомахането, говоренето на висок тон и т.н.


Напоследък все по-често се говори за мъжкарство и „алфа“ поведение. За съжаление, най-често криворазбрано.


Мъжествено е да поемаш отговорност, да държиш на думата си, да уважаваш жените, да се усъвършенстваш, да си добър човек.
Източник и снимка: obekti.bg

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Вероятността за истински успех тази седмица е много по-реална. Вниманието ви може да бъде привлечено от стари идеи или планове за вашето семейство или работа. Ще говорите с правилните хора за осъществимостта на тяхното изпълнение. Някой ще сподели с вас новина, свързана с личен успех или важн...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи