Брой 32 11.VIII-17.VIII. 2022

Емоции:

„Невъзможно е“ – казала гордостта. „Много е рисковано – казал опитът“. „Безсмислено е“ – казал умът. „Нека опитаме“ – казало сърцето

Ако искаме да успеем, трябва да следваме сърцето си, а – не страха си. Ненужният страх от провал ни пречи да вземем добри решения.


Сърцето ви знае от какво се нуждаете. То има ясен отговор за това, което е най-подходящо за вас във всяка една ситуация. Ако го послушате, никога няма да изпитате съмнения или съжаления.


За разлика от разума, сърцето не ви притиска, то ви дава фини сигнали и знаци. И те са провокирани от вашите нужди, а не от вашите страхове, тревожни мисли и емоции.


Когато внимателно разграничавате мислите и емоционалните си реакции от интуицията си, ще успеете да „чуете“ сърцето. И то често е доста категорично в отговорите си с „Да“ и „Не“.


Положителен отговор на сърцето ще усетите като отпускане, топлина, радостно очакване. Отрицателният отговор пък ще ви донесе усещане за затваряне, втвърдяване, издърпване назад.


Иска се време да се научите да разбирате сигналите на сърцето и още толкова, за да им се доверите. Когато взимате решения със сърцето си, ще подобрите цялостното си физическо и психично здраве, семейните и социалните си отношения.


И това е така, защото слушайки сърцето, вие сте щастливи и изпълнени с позитивизъм. Когато се доверяваме само на разума, винаги накрая се измъчваме от угризения и самосъжаления. Просто умът знае как трябва да действаме, но сърцето знае от какво имаме нужда.


Не рядко ирационалните ни решения се оказват успешни, защото са взети под влиянието на гласа на сърцето. Не казваме, че не трябва да се вслушваме в разума изобщо и да не се влияем от опита. Идеята е да действаме повече със сърцето си, отколкото с ума.


Нормално е да се страхувате да постъпите според желанието на сърцето, но страховете от последиците обикновено не се оправдават.Източник и снимка: lifezone.bg

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Вероятността за истински успех тази седмица е много по-реална. Вниманието ви може да бъде привлечено от стари идеи или планове за вашето семейство или работа. Ще говорите с правилните хора за осъществимостта на тяхното изпълнение. Някой ще сподели с вас новина, свързана с личен успех или важн...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи