Брой 32 11.VIII-17.VIII. 2022

Разтърсващи драми:

Никой от роднините ми не иска да се грижи за болната ми баба

Баба ми вече е на 84 години. Когато преди седем години мама почина, тя постепенно започна да рухва. Въпреки че все още се самообслужва самостоятелно, баба има нужда някой да й помага. Първоначално леля ми се грижеше за нея, но с времето търпението й се изчерпа и се отказа от собствената си майка. Наложи се да наемем домашна помощница, която идваше два пъти седмично да почисти апартамента и сготви храна. Неотдавна баба се разболя тежко и прекара няколко дни в болницата. След изписването си дълго време беше на легло и се изискваше 24-часова грижа.


За съжаление всички в семейството ми работят и нямаме време за нея. За три месеца сменихме две медицински сестри, тъй като баба има тежък характер, непрекъснато обиждаше жените, замяргаше ги с чаши и никой не я изтърпя. Сега не можем да намерим човек, който да се грижи за нея. Освен това, откакто ходи с проходилка, съседите се оплакват, че отваря прозореца и крещи на улицата. Напрежението стигна дотам, че някои хора поискаха да я настаним в психиатрична болница, но лекарите отказаха. Предложихме й да отиде в старчески дом, където има уютни стаи, вкусна храна, медицински грижи и различни мероприятия.


Баба обаче не иска. Леля не желае да я вземе при себе си, а братовчед ми директно заяви, че не му се занимава с полудяла старица. Сега близките ми се опитват да ме убедят, че съм длъжна да се грижа за нея, внемявайки ми, че баба е полудяла заради смъртта на мама. Но аз имам голямо семейство - съпруг и три дъщери, а апартаментът ми е двустаен. Къде да я настаня? Леля заяви, че ако поема тази отговорност, тя ще се откаже от наследствената си част в моя полза. Колкото и щедро да е обещанието й, не мога да се ангажирам с болната си баба. Страхувам се, че в наше отсъствие ще запали или наводни жилището. Какво да правя - не знам. Ще очаквам всякакви съвети как да се справя в тази толкова неприятна ситуация.

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Вероятността за истински успех тази седмица е много по-реална. Вниманието ви може да бъде привлечено от стари идеи или планове за вашето семейство или работа. Ще говорите с правилните хора за осъществимостта на тяхното изпълнение. Някой ще сподели с вас новина, свързана с личен успех или важн...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи