Брой 32 11.VIII-17.VIII. 2023

Необяснимо:

От А до Я: как първата буква от името влияе на характера

A

Жените, чието име започва с първата буква от азбуката, са лидери по природа – харесва им да ръководят и винаги да са първи във всичко. Те са амбициозни, целеустремени, добри и открити. На работното си място са обичани и уважавани. Сред тях има и много творчески натури.

Б

Бистра, Боряна, Божана, Богдана, Борислава… всички те звучат доста категорично, зареждайки носителките си с упорство и умение да отстояват своето. Тези жени добре знаят какво искат от живота и не позволяват на никой да им влияе с убежденията си.

В

За разлика от предходната, тази буква е доста по-мека. Жените с имена Вера, Виктория, Валентина, Валерия, Виолета и Вероника се отличават с отстъпчивост и умения да разрешават конфликти. Това не означава, че те не се борят за постигане на собствените си цели, но го правят внимателно, планирайки старателно всяка своя крачка.

Г

Жените с имена Галина, Гергана, Габриела или Грациела се отличават с оптимизъм и добро чувство за хумор. Те често са добри психолози и имат афинитет към нови знания. С тях разговорът винаги е много интересен.

Д

Дара, Дарина, Диана, Десислава – тези имена звучат изключително ярко. Не е учудващо, че за жените с тези имена често се смята, че имат нелек характер. От една страна те са добродушни и готови винаги да помогнат, а от друга могат да са много взискателни и дори резки в намеренията си.

Е

Жените с имена, започващи с Е, са обаятелни са изключително комуникативни и могат да водят разговор, с кого си поискат. Евгения, Елена, Ева, Евдокия, Емануела, Емилия и т.н. се отличават с прям характер и амбициозност.

Ж

Тази буква зарежда жените, чието име започва с нея, с чувствителност, ранимост и сантименталност. Те са много романтични и обичат всичко красиво. Не случайно Жана, Жасмина и Жозефина често са избирани за имена на героини на поети и писатели.

З

Зара, Зоя, Здравка и Зина често живеят в свой собствен свят, обичат да мечтаят и фантазират. Тези жени са много емоционални, но и предани, особено към хората, които ги издигат на пиедестал.
И

Тези жени са активнии ярки по природа, обичат изкуството, красивите вещи и луксозния живот. Но в характерите на Ирина, Ина, Ивана и Илона има черта, над която трябва да поработят – често са прекалено откровени и резки, с което може да обидят събеседниците си.

Й

Йоана, Йордана и Йовка са надарени с женственост и грация. Същевременно здраво държат юздите на живота си и знаят много добре кога и какво искат да постигнат. Те са последователни и трудно правят компромиси.

К

Жените, чието име започва с тази буква, са дипломатични, издръжливи и проницателни. Кристияна, Катерина, Клавдия и Константина умеят да се представят добре в обществото и да вдъхват доверие у събеседниците си. Те не говорят много за себе си и се отличават със загадъчност.

Л

Лидия, Лиляна, Людмила, Любов и останалите с тази буква са женствени, грациозни и артистични. Имат добър вкус, обичат да готвят и поддържат дома си в идеално състояние. Обичат уюта и се стараят на близките им винаги да им е комфортно. Често избират професии, в които могат да проявят талантите си.

М

Тази буква придава на името и характера на притежателката му мекота и нежност. Мария, Моника, Милена, Маргарита, Мариета правят впечатление на мили, добри и грижовни жени. Те първи се притичат на помощ и само с усмивка са в състояние да разтопят сърцето и на най-жестокия и циничен човек.

Н

Наталия, Надежда, Нина, Николина, Неда са активни и открити, дружелюбни и волни. Готови са да зарежат всичко, ако някой има нужда от подкрепата им. Неслучайно имат много приятели и са обичани от колегите си.

О

Жените с име с начална буква О са упорити и трудолюбиви. Те не могат да седят на едно място, за тях е от жизнена важност непрекъснато да се развиват и да научават нови неща. Олга и Оксана са самоуверени и това им помага да постигат целите си.
П

Полина, Петя, Павлета и Пролет са спокойни и разсъдливи, рядко правят необмислени неща. Те са емоционални и чувствителни и много се вълнуват какво мислят хората за тях.

Р

Радостина, Рада, Радмила, Роза, Росица и Радослава са енергични и позитивни. Те рядко се оплакват и се стараят да заразяват с позитивизма си околните. Избягват конфликтите и гледат да обръщат повечето проблеми в шега.

С

Светлана, София, Савина, Стефка, Силвия и Соня обичат да изпъкват, като при това не им е важно как ще го постигнат – с външност, поведение или успехи в кариерата и личния живот. Те са тактични и дружелюбни, прекрасни приятелки и любими колеги.

Т

Жените, чиито имена започват с Т, са много общителни и прями. Те обичат да вдъхновяват и искрено вярват в успеха на близките си. Татяна, Тереза, Теменужка, Тамара, Траяна понякога са прекалено праволинейни в мислите и действията си.

У

Тези имена звучат необичайно и това се отразява и на характера на притежателките им – Уляна, Урсула са много чувствителни, но пък великодушни. Те не таят злоба и прощават бързо.

Ф

Фани и Федя предпочитат семейството пред кариерата. За тях и изключително важно да се грижат за някого и да създават уют в дома си. Те са много женствени, но умеят да отстояват принципите си.

Х

Християна, Христина, Хубавена са целеустремени, винаги имат собствено мнение и не се притесняват да го изказват. Държат на доброто материално положение, но са щедри и подкрепящи. Увличат се от философия и психология.

Ц

Тези дами са остроумни и с блестящо чувство за хумор. Винаги са обградени от много внимание и не могат да си представят живота си без близки и приятели. Понякога Цветелина,Цанка, Цветана могат да изглеждат капризни и дори високомерни.

Ч.

Чудомира е много контактна, артистична и талантлива, но често се притеснява да демонстрира талантите си. Мисли повече за другите, отколкото за себе си.

Ш

Имената с тази буква не са разпространени в България но Шарлот и Шакира се отличават със скромност и спокойствие, мечтателност и романтичност. Не обичат промените и държат винаги всичко под контрол.

Щ

Щиляна е нежна и леко завеяна, но много отдадена на близките си. За нея семейството е на първо място и често тези жени имат по много деца, а и с готовност помага на други жени с техните деца.

Ъ

Единственото българско име с Ъ, което открихме, е Ъглена. Тези дами, колкото и малко да са, отделят много време на външния си вид и им е важно да се харесат на околните. Те са амбициозни и независими, не се страхуват от провали и рискуват често.

Ю

Юлия, Юлияна, Юнона и Юра са амбициозни, което им помага да успеят в кариерата. Те носят една особена мекота, което ги прави прекрасни партньори в живота. Обичат да се ангажират със социални каузи.

Я

Яна, Явора, Яница, Янина са самоуверени и самодостатъчни си. Изключително трудно е да им се повлияе. Те са енергични и взискателни към околните.
Източник и снимки: elle.bg

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Вероятността за истински успех тази седмица е много по-реална. Вниманието ви може да бъде привлечено от стари идеи или планове за вашето семейство или работа. Ще говорите с правилните хора за осъществимостта на тяхното изпълнение. Някой ще сподели с вас новина, свързана с личен успех или важн...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи