Брой 32 11.VIII-17.VIII. 2023

В кухнята на Лична драма:

Перфектните пържени картофи – полезни трикове

Перфектните пържени картофи – ето каква е тайната


Всеки може да изпържи картофи. На пръв поглед изглежда, че няма нищо сложно. Белите зеленчуците, режете и пържите в тиган. Но при този метод на готвене картофите често изгарят, залепват и дори остават сурови отвътре.


Решихме да ви споделим някои трикове, които ще ви помогнат да приготвите перфектните пържени картофи с хрупкава коричка и незабравим вкус.


Сорт картофи
Не всички картофи са подходящи за пържене. Не забравяйте, че сортовете с високо съдържание на нишесте са по-подходящи за картофено пюре, но ако пържите картофи, те просто ще се слепят.


За пържене е най-добре да използвате сортове с червена или жълта кора.


По картофите не трябва да има зелни петна, защото това може да показва повишено съдържание на соланин, което може да доведе до отравяне.


Тиган
Не всеки тиган е подходящ за пържене на картофи. Най-добре е да изберете чугунен с дебели стени. Тази опция запазва топлината за дълго време.


Нарязване
Можете да нарежете картофите във всяка форма, основното е да се уверите, че всички парчета са с еднакъв размер. В противен случай картофите няма да се изпържат равномерно.


За хрупкава коричка, след нарязване картофите трябва да се измият с вода, за да се отстрани излишното нишесте и след това да се изсушат.


Това са триковете за перфектните пържени картофи.Източник и снимка: bukvarche.com

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Вероятността за истински успех тази седмица е много по-реална. Вниманието ви може да бъде привлечено от стари идеи или планове за вашето семейство или работа. Ще говорите с правилните хора за осъществимостта на тяхното изпълнение. Някой ще сподели с вас новина, свързана с личен успех или важн...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи