Брой 32 11.VIII-17.VIII. 2023

Необяснимо:

Почистване на къщата от негативна енергия – 15 начина

Нашият дом е нашата крепост. Именно в дома ни трябва да се презареждаме с енергия и сила за нови постижения. Но, понякога се случва, дори когато сме вкъщи, да сме завладяни с някакви мрачни чувства и необяснима тъга.


Това може да означава, че в къщата ви се е натрупала отрицателна енергия и тя трябва да бъде премахната възможно най-скоро.


Представяме ви 15 препоръки за избавяне от негативната енергия у дома.


1. Проветрете всяка стая и всеки ъгъл
Отворете всички прозорци и създайте течение, дори и да ви е студено. Нищо няма да почисти дома ви по-добре от чистия въздух! Можете да изтупате одеялата и възглавниците.


2. Използвайте ароматни пръчици
Ароматните пръчици помагат за повишаване на енергията. Такива пръчици се използват в чиста къща за медитация, защото създават спокойна и ведра атмосфера, но също така спомагат за почистването на атмосферата.


3. Поправете или изхвърлете счупените предмети
Счупените неща зареждат дома с отрицателна енергия. Поправете ги още сега или ги изхвърлете.


4. Етеричните масла с цитрусов аромат почистват къщата
Ароматът на портокали се свързва със слънчева светлина и топлина. Цитрусовите аромати не само почистват отрицателната енергия, но и повишават настроението.


5. Почистете безпорядъка възможно най-бързо
Безпорядъкът се отразява на състоянието ви и ви кара да се чувствате уморени и изтощени.


6. Почистване на къщата с градински чай
Димът от изгарянето на градински чай почиства къщата. Винаги започвайте от входната врата и вървете по часовниковата стрелка. След като обиколите цялата къща, визуализирайте добрите си намерения и желания за вашия дом.


7. Защитете къщата с камъни или кристали
Черният турмалин прогонва и разтваря отрицателната енергия, докато розовият кварц замества негативните емоции и чувства с положителни.Дръжте ги в близост до електронни устройства, ако е възможно.


8. Поставете камбанка в стаята си
Това звучи твърде лесно, нали? Просто поставете камбанка във всеки ъгъл на стаята или пред входа на стаята. Пожелайте си лошата енергия да бъде заместена с позитивна.


9. Оцветете стените в жълто
Цветът играе ключова роля във вашия дом. Жълтото неутрализира лошата енергия. Този цвят увеличава визуално пространство и добавя топъл тон в стаята.


10. Сложете сол в ъглите на стаята
Поставете сол във всички ъгли. След 48 часа или вакуумирайте, или изметете солта и я хвърляйте в кошчето.


11. Почистете повърхностите
Това ще помогне да се премахне всякакъв вид отрицателна енергия от предишния собственик.


12. Отстранете всички остри ъгли в къщата
Едно от най-важните правила във фън шуй е да премахнете колкото се може повече остри ъгли и ръбове в дома си. Използването на кръгли абажури или декориране с кръгли предмети като вази, кутии за бижута и кръгли маси ще бъде от голямо значение за внасяне на положителна енергия в дома ви.


13. Добавете още огледала
За да привлечете положителна енергия в дома си, поставете повече огледала в къщата – но не забравяйте да избягвате остри ръбове. Това не само ще ви помогне да създадете повече положителна енергия във вашия интериор, но и ще ви помогне да изчистите ума си.


14. Използвайте неутрални цветове във вашия дом
Тъмните наситени цветове със сигурност са красиви. Но тези нюанси пречат да създадете релаксираща среда. Избягвайте всичко тъмно, което може да изглежда отрицателно и да направи пространството да изглежда по-малко, отколкото е в действителност.


15. Поставете защита на входа
Вратите и прозорците обикновено действат като вход за енергиите. За да поддържате тези зони чисти, напълнете кофа с вода, лимонов сок, сол и бял оцет, след което избършете дръжките на вратите и прозорците. След това поръсете морска сол близо до входовете, покрийте с парцал, за да предотвратите навлизането на отрицателна енергия.
Източник и снимка: bukvarche.com

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Вероятността за истински успех тази седмица е много по-реална. Вниманието ви може да бъде привлечено от стари идеи или планове за вашето семейство или работа. Ще говорите с правилните хора за осъществимостта на тяхното изпълнение. Някой ще сподели с вас новина, свързана с личен успех или важн...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи