Брой 32 11.VIII-17.VIII. 2023

Любов и секс:

Психолог обяснява какво означават най-разпространените секс сънища – от секс с колега до секс на публично място

Всички сънуваме поне по 2 часа всяка нощ и повечето сънища са свързани с обикновени неща от ежедневието. Силните емоции понякога надделяват, а темата за секса често захранва тези силни и емоционални сънища.


Разбира се, много сексуални сънища просто отразяват желанието ни да бъдем сексуално удовлетворени, но много от тях са дори нелогични, като например да сънувате, че правите секс с някого, когото не харесвате в реалния живот. Това ни подксазва, че сънищата не са толкова лесни за разгадаване.


Психологът и специалист по сънищата д-р Кийт Хърн разкрива пред „Дейли Мейл“ какво означават най-разпространените сънища, свързани със секса. А поводът е наскорошно изследване сред британците, което показва, че малко под половината от тях сънуват редовно секс, а 15% от тях сънуват, че това се случва с неподходяща личност като колега или колежка. Според известния психолог е полезно да анализираме това, което сънуваме, защото често сънищата имат по-дълбоко значение от колкото си мислим. Ето какво означават най-честите сексуални сънища според д-р Хърн.


Ако сънувате, че правите секс с бившия/бившата

По време на връзка се изгражда един вид пристрастяващо сексуално поведение. Всъщност това е мощна дейност, която насърчава емоционалната и психологическата близост. Ако връзката се разпадне, тези характеристики на първоначалното сексуално влечение не могат лесно да бъдат забравени и сънищата могат да ни върнат назад във времето. Затова не е никак необичайно хората да сънуват секс с бившия партньор след края на връзката.


Снимка: iStock


Ако сънувате, че правите секс с човек от същия пол

В наши дни хората са по-отворени за обсъждане на сексуалната ориентация, така че в някои случаи тези сънища са продължение на съзнателни мисли и разсъждения. Но в сънищата има често нещата са на по-дълбоко ниво, което трябва да имаме предвид. „Другият човек от същия пол“ всъщност може да представлява вас, сънуващият. Такива сънища могат да ни предоставят мъдри прозрения, като например - твърде ли сте егоцентрични? Или трябва да обичате себе си повече и да изграждате по-голямо самочувствие.


Ако сънувате, че правите секс на публично място

Някои хора са силно ексхибиционистични и светът на сънищата е безопасно място за подобни фантазии, но егото във вас е по-вероятно да се намеси, за да предупреди, че сте се превърнали в уязвими към социалната критика. Голотата разкрива желание да бъдем свободни, но сексът на публично място може да показва невротично желание да шокираме другите хора - изключително поведение, с което търсим внимание.


Ако сънувате, че правите секс с човек, когото в действителност не харесвате

Сънищата се случват, благодарение на визуални и вербални асоциативни пътища, а важно правило при сънищата е, че това за което мислите, ще го сънувате. Това се отнася и за хора, които не харесвате. В този случаи сънят е подхранен от негативна емоция.


Ако сънувате, че партньорът ви изневерява

Понякога такъв сън показва на сънуващия, че изневярата наистина се случва. Подсъзнанието е чувствително към невидимите улики (например феромони), които остават незабелязани съзнателно, а сънят е почти единственият канал за комуникация със съзнанието. Но също така, човек, който няма доверие на половинката си, може да проектира този страх от изневяра и в отношенията. Ако сънят се появява във всяка връзка, втората причина е по-вероятна.


Снимка: iStock


Ако сънувате, че правите секс с колега

В чисто приятелските отношения на работното място често се появяват малки фантазии и флиртове, които лесно могат да рефлектират върху сънищата ни. Не е необичайно хората да бъдат привлечени един от друг и в резултат на това да изживяват силни емоции по време на сън.Източник: ladyzone.bg

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Вероятността за истински успех тази седмица е много по-реална. Вниманието ви може да бъде привлечено от стари идеи или планове за вашето семейство или работа. Ще говорите с правилните хора за осъществимостта на тяхното изпълнение. Някой ще сподели с вас новина, свързана с личен успех или важн...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи