Брой 32 11.VIII-17.VIII. 2021

Необяснимо:

Разказ на наш читател: Висша сила или дух спасява четирима в мразовита нощ

Искам да разкажа една загадъчна история, която се е случила с дядо ми, някъде в края на 60-те и началото на 70-те години. Тя силно ме впечатли и искам да я споделя


Дядо ми работел в търговска фирма в град Трън. Един ден, той трябвало да работи извънредно през нощта и да отиде от Трън до София. Той шофирал, и когато бил изминал почти половината път, му свършил бензинът.


Било зимна неделна нощ и всички най-близки бензиностанции все още били затворени. В допълнение, температурата през нощта спадала до рекордни нива.


Това означавало, че ако дядо ми се бил осмелил да извърви останалата част от пътя до София, той със сигурност щял да замръзне скоро.Започнал да мисли какво да прави. В крайна сметка решил да излезе и да потърси дали има село или къщи наоколо, за да помоли за бензин. Намерил къща наблизо и започнал да чука по входната й врата. Отворил му мъж, но когато го попитал за бензин, той казал, че няма, и че не може да му помогне.


Тогава дядо ми се върнал в колата и седнал в нея, осъзнавайки, че най-вероятно няма да оцелее тази нощ и ще замръзне до смърт.


Изведнъж, от някъде на пътя се появил млад човек. Той отишъл до колата и попитал какво се е случило. Дядо ми му казал, че на практика не му е останал бензин да продължи пътя си. Човекът съобщил, че живее наблизо и ще му даде гориво, защото имал запас с бензин.


Дядо ми тръгнал с този човек, просто нямал друг избор. Били изминали само няколко минути, когато човекът спрял до къща, близо край пътя. Помолил го да изчака навън.


Скоро се върнал с туба с бензин. Дядо ми започнал да му благодари и да му предлага пари за помощта, но човекът отказал.


Висша сила или дух спасява четирима в зимна нощ?Дядо ми презаредил колата си и потеглил по пътя. След известно време, той видял стопаджии отстрани на пътя. Бил мъж със съпругата и детето си. Те също били изчерпали бензина си. Когато дядо ми спрял да им помогне, мъжът казал, че стоят тук от два часа, и че дядо е първият, който се появява.


Тримата били много измръзнали и мъжът едва отворил вратата на колата, а когато влезли, пръстите му почти не му се подчинявали.


Дядо ми закарал семейството до най-близкото село. Ако не бил той, този мъж със съпругата и детето му вероятно нямало да оцелеят до сутринта. Мъжът дълго благодарил на дядо ми и му предложил пари, но дядо ми отказал да вземе наградата.


Минали три години и дядо ми отново тръгнал по същия маршрут по работа. Той решил да се отбие в къщата, при която го довело младото момче и отново да му благодари.


Добре си спомнял мястото, но когато стигнал до там, нямало къща, а вместо това се простирало празно поле. Дядо ми обиколил наоколо, но не намерил нищо.


По-късно, той се срещнал с местен жител и му разказал своята история. Този мъж погледнал дядо ми с голямо учудване. Тогава му казал, че никога не е имало дом на полето, поне през последните 50 години със сигурност.


Дядо ми бил озадачен и шокиран. Мястото било същото, а са минали само три години. Той все още си спомнял точно къде е тръгнал този човек и къде го е завел той.


По-късно, дядо ми посещавал района няколко пъти и всеки път се опитвал да намери къщата, но никога не успявал.


Мисля, че някоя висша сила или дух е помогнал на дядо ми. И не само, за да спаси себе си, но и да спаси това семейство.Източник и снимки: zona666.com

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Вероятността за истински успех тази седмица е много по-реална. Вниманието ви може да бъде привлечено от стари идеи или планове за вашето семейство или работа. Ще говорите с правилните хора за осъществимостта на тяхното изпълнение. Някой ще сподели с вас новина, свързана с личен успех или важн...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи